GeriKahvaltılık Tarifleri Yumurtalı ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurtalı ekmek tarifi

Yumurtalı ekmek tarifi

Bayat ekmekleri en güzel ve lezzetli şekilde değerlendirebileceğiniz bir tarifimiz var. Özellikle de kahvaltılarda tercih edilen yumurtalı ekmek, tadıyla sofraları şölene dönüştürüyor. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanan bu tarif en güzel kurtarıcınız olacak. İşte, dilediğiniz öğün tercih edebileceğiniz yumurtalı ekmek tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz

Yumurtalı ekmek tarifi Nasıl yapılır?

  • Bir kasede yumurta ve sütü çırpın.
  • Üzerine tuz ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Tavayı ocağa alın ve sıvı yağ ekleyin.
  • Ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma batırın ve tavada her iki tarafını da kızartın.
  • Sıcak olarak servis edin.
  • Afiyet olsun.

Yumurtalı Ekmek Çeşitleri

Yumurta, en temel besin kaynaklarımız arasında yer alıyor. Küçük büyük herkesin severek tükettiği yumurtayı pek çok farklı şekillerde kullanarak değişik yemeklerde değerlendirebilirsiniz. Yumurtanın en sevilen ve en beğenilen hali arasında yer alan yumurtalı ekmek, en özel kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Özellikle de yumurtayı sevmeyen ve yemek istemeyen çocukların da bayılarak yiyeceği yumurtalı ekmek çeşitleri bulunuyor.

Ekmekler kuruduğunda ekmekler ziyan olmasın diyerek değerlendirebileceğiniz yumurtanın en güzel hali yumurtalı ekmeklerdir. Kısa sürede hazırlayarak sevdiklerinize sürpriz yapabileceğiniz farklı yumurtalı ekmek çeşitleri bulunuyor. Mis gibi yumurtalı ekmek kokusu ile başlayan günler her zaman daha keyifli geçer. En çok yapılan yumurtalı ekmek çeşitleri ise,

Sade yumurta ile yapılan yumurtalı ekmek

Peynir ve yumurtanın enfes birleşimi ile yapılan yumurtalı ekmek

Fransız usulü yumurtalı ekmek

Yağsız fırında yumurtalı ekmek tarifi

Yumurtalı Ekmek Püf Noktaları

Yumurtalı ekmek yapımında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Yumurtalı ekmek yapımında yumurta çok iyi bir şekilde çırpılmalıdır. Yumurta çok iyi çırpılmazsa yumurta kokusunu çok fazla duyarsınız. Yumurtalı ekmeği kızarmış yağın içinde kızartmaya özen göstermelisiniz. Yağ çok kızgın olmazsa yumurtalı ekmek çok fazla yağ çeker ve ağır bir tadı olur. Orta ocakta harlı ateşte yumurtalı ekmekleri pişirirseniz enfes yumurtalı ekmekler yapabilirsiniz. Yumurtalı ekmeği fırında yapmak istiyorsanız bol otlu, unlu farklı yumurtalı ekmek çeşitlerini deneyebilirsiniz. Fırında yumurtalı ekmek kızartma gibi yağda pişmeyeceği için fırında daha hafif olur.

Yumurtalı Ekmeği Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Yumurtalı ekmeğe farklı bir tat katmak ve daha da lezzetlendirmek istiyorsanız enfes yeşilliklerden yardım alabilirsiniz. Aynı zamanda yumurtalı ekmeğin içine bir miktar peynir koyarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Bayat ekmeklerinizi değerlendirmenin en lezzetli yolu basit bir yumurtalı ekmek yapmaktan geçiyor. Dilediğiniz gibi baharatlarla yumurtalı ekmeği zenginleştirebilir ve yumurtalı ekmeğe lezzet katabilirsiniz.

Yumurtalı Ekmek Sunumları

Yumurtalı ekmeğin zaten güzel bir görünüşü olduğu için fazla bir sunuma gerek duymaz. Dilerseniz dere oyu ve maydanoz ile sunumlarınıza renk katabilirsiniz. Doyurucu ve lezzetli bu yemeğin yanında dilerseniz domates, peynir ve zeytin de koyarak güzel bir kahvaltı tabağı olarak sunum yapabilirsiniz.

Yumurtalı Ekmeğin Faydaları Var mıdır?

Türk mutfağında özellikle de kahvaltı sofralarında yumurtanın yeri ve önemi oldukça büyüktür. İnsan sağlığı için de çok önemli bir yere sahip olan yumurta, pek çok yemeğin ve böreğin içinde de sıkça kullanılıyor. Yumurta, sayısız yemeğin hazırlanmasına katkı sağlıyor. Yumurta 7'den 77'ye herkesin severek tükettiği en temel besinlerimiz arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda en kaliteli proteinin yumurtada olduğu tespit edilmiştir. Yumurta, aynı zamanda dışarıdan vücuda alınması gereken amino asitleri dengeli bir şekilde içerir. Yumurta, A, B, D, E gibi pek çok vitamini yüksek oranda içinde barındırır. Yumurtalı ekmeğin başlıca faydaları ise;

İyi kolesterolün yükselmesini sağlar ve içerdiği besinler sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Yumurta, kas ve kemik gelişimi için oldukça önemlidir. Yüksek miktarda protein içeren yumurta, kas ve kemik gelişimine yardımcı olur.

Beyin sağlığını korumaya yardımcı olur. İçinde kolin maddesi bulunan yumurtanın olası hafıza kayıplarının önüne geçtiği söyleniyor.

Yumurta, meme kanseri başta olmak üzere pek çok kanser çeşidini önlemeye yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Göz sağlığını korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda göz bozukluklarının düzelmesine yardımcı olur.

Vücudun ihtiyaç duyduğu demir seviyesini arttırmaya yardımcı olur.

Yumurtalı Ekmek Kaç Kalori?

1 dilim yumurtalı ekmek, 170 kaloridir. Fırında yapılmış olan yumurtalı ekmekler ise, biraz daha az kalori içerir. Yumurtalı ekmek, yüksek kaloriye sahip olan bir besin olduğu için her gün değil de arada yapılması gereken yemekler arasında yer alır.

Yumurtalı Ekmek Kilo Aldırır mı?

Yumurtalı ekmek, yüksek kalori içeren bir besin olduğu için çok sık tüketildiği zaman kilo almanıza neden olabilir. Yumurtalı ekmek tüketirken dikkatli olmak ve porsiyonları dikkatli ayarlamak gerekir. Yumurtalı ekmeği pazar kahvaltılarında yaparak kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Nadir zamanlarda tüketilen yumurtalı ekmek, kilo almanıza neden olmaz. Fakat yumurtalı ekmeğin ardından gün içinde yediğiniz besinleri daha hafif seçmeniz gerekir.