GeriÇorba Tarifleri Topalak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Topalak tarifi

Topalak tarifi

Topalak, Uşak mutfağına ait bir tür bulgur köftesi. Oldukça pratik ve ekonomik bir yemek olan topalak Uşak’ta çok seviliyor. Çorba olarak da yemek olarak da tüketilebileceğiniz topalağa siz de sofralarınızda bir farklılık olarak yer vermek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Pişirmek için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 5 su bardağı et suyu
  • 50 gram tereyağı

Servis için:

  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Topalak tarifi Nasıl yapılır?

Bulgur, tuz, karabiber ve yumurtanın beyazını bir kasede karıştırın.

Elinizi ıslatıp hazırladığınız harçtan minik top köfteler hazırlayın.

Köfteleri hafifçe unladığınız tepside yuvarlayın.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Tereyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.

Et suyunu ve tuzu ekleyip kaynatın.

Kaynayınca köfteleri de ilave edin.

Yumuşayana kadar pişirdiğiniz köfteleri kaselere bölüştürüp limon suyu ile servis edin. Afiyet olsun…