GeriKahvaltılık Tarifleri Sarı kiraz reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarı kiraz reçeli tarifi

Sarı kiraz reçeli tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir çeşit çeşit reçeller. Sıcak ekmeğin üzerine sürüp, çayın yanında afiyetle yediğimiz reçeli hemen her meyveyle, hatta patlıcan gibi bazı sebzelerle de yapabilirsiniz. Sarı kiraz geç olgunlaşan lezzetli bir kiraz cinsidir. Sarı kirazdan yapılan reçel de çok seviliyor. Reçelin içine damla sakızı veya limon rendesi de ekleyerek farklı aromalar katabilirsiniz. Hazır kiraz mevsimiyken bu reçeli mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilo sarı kiraz
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı su

Sarı kiraz reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Sarı kirazların sap kısımlarını ayıklayın ve güzelce yıkayın.

Kirazları yanlarından çizerek çekirdeklerini çıkarın.

Geniş bir tencereye bir sıra kiraz bir sıra şeker olacak şekilde koyun.

Tencerenin kapağını kapatın ve buzdolabında bir gece bekletin. 

Ertesi gün yarım çay bardağı kadar su ilave edin ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. 

Kaynamaya başladığında kısık ateşe alın. 

Kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 20-30 dakika kaynatın.

Sarı kiraz reçeliniz koyu bir kıvam alınca üzerine limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın.

Reçelinizi kavanozlara boşaltın.

Hazırlamış olduğunuz sarı kiraz reçelini serin ve karanlık ortamda muhafaza edin.

Afiyet olsun.