GeriMeze Tarifleri Salatalık turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salatalık turşusu tarifi

Salatalık turşusu tarifi

Yazın en sıcak günleri aynı zamanda çalışkan karıncalar için kış hazırlıklarına başlama dönemidir. Erişteler tarhanalar kurutulur, salçalar kaynatılır, turşular kurulur. Kış hazırlığı olarak salatalık turşusu kurmak isteyenler için nefis bir turşu tarifi hazırladık. Kıtır kıtır oluyor, üstelik kesinlikle erimiyor, yumuşamıyor. “Tam aradığım şey” diyorsanız salatalık turşusu tarifimiz sizin için geliyor.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 kilogram turşuluk salatalık
  • 3 su bardağı sirke
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 baş sarımsak
  • 4 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 10-15 adet acı biber
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Salatalık turşusu tarifi Nasıl yapılır?

3 litrelik bir turşu kavanozu alın.

Salatalıkları güzelce yıkayın.

Sarımsakları diş diş ayırıp soyun.

Biberlerin uçlarından birkaç milimetrelik kısmı kesin.

Salatalıkları kavanoza mümkün olduğunca az boşluk kalacak şekilde yerleştirin.

Salatalıkların boşluklarına sarımsakları ve biberleri sıkıştırın.

Sirkeye kaya tuzunu ilave edip karıştırın ve kavanoza boşaltın.

Kalan boşluğu kireçsiz taze içme suyuyla doldurun.

Limon tuzunu da ekleyin.

Kavanozun üzerine maydanozları yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.

Kavanozu hafifçe çalkalayıp su ile sirkenin karışmasını sağlayın.

7-10 gün boyunca güneş almayan kuru bir yerde beklettiğiniz turşunuz yemeye hazır hale gelecektir.