GeriPilav Tarifleri Perde pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Perde pilavı tarifi

Perde pilavı tarifi
Abone Olgoogle-news

Perde pilavı, mutfağımızın en özel lezzetlerinden biri. Mis gibi tavuklu iç pilavın dışındaki hamurdan perdesiyle hem çok nefis hem de büyüleyici bir yemek olan perde pilavını yapmak biraz ustalık istese de doğru tarif ve püf noktalarıyla herkes bu yemeği evde yapabilir. Siz de adım adım perde pilavı tarifi arıyorsanız çok doğru yere geldiniz. İşte perde pilavı tarifimiz…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı yenibahar

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un

Kalıbı yağlamak için:

  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram kabuksuz badem

Perde pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etlerini tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ilave edin.

Haşladığınız tavukların suyunu süzüp daha sonra kullanmak üzere kenara alın.

Tavuk etlerini ayıklayıp ince ince didikleyin.

Kuş üzümlerini ılık suya koyup yumuşamalarını bekleyin.

Pirinçleri bol suyla yıkayıp nişastalarını iyice akıtın.

Pilav tenceresinde tereyağını ekleyip önce fıstıkların yarısını ardından pirinçleri ekleyin ve kavurun.

Kalan fıstıkları, tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın.

Tavuk suyundan iki bardağı ve suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini de pilava ekleyin.

Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pilavın perdesi için yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu çırpın.

Unu azar azar ilave ederek toplanana kadar yoğurun.

Perde pilavı tenceresini ya da kek kalıbını tereyağıyla güzelce yağlayın.

Kabukları soyulmuş bademleri tencerenin içine simetrik bir biçimde dizin.

Hazırladığınız hamuru orta kalınlıkta açıp kenarları dışa sarkacak şekilde tencerenin içine yerleştirin.

Pişen pilava didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyip harmanlayın.

Tavuklu pilavı tencerenin içine doldurun.

Yufkanın sarkan kısımlarını pilavın üzerine kapatın.

Hamurun üstüne de tereyağı sürün ve tencerenin kapağını kapatın.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pilavı fırına verin.

30 dakika fırınladığınız pilavı ilk sıcağı çıkınca kek gibi dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…

Kestaneli İç Pilav | Mucize Lezzetler