GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates yemeği tarifi

Patates yemeği tarifi

Her hali ayrı güzel olan patatesin sulu yemeği de oldukça lezzetli. Yanında pilav ile servis edildiğinde de tadına doyum olmuyor. Dilerseniz içerisine havuç veya et de ekleyebilirsiniz. Peki patates yemeği nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, patates yemeği tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Patates yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup orta büyüklükte ve küp şeklinde doğrayın.

Soğanı da ince ince doğrayın.

Sıvı yağını bir tencereye alın ve soğanları da ekleyip kavurun.

Daha sonra salçayı ilave edip karıştırın.

Patatesleri de tencereye ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Üzerine karabiber ve tuzu da ilave edin.

Son olarak patateslerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. 

Afiyet olsun...