GeriBörek Tarifleri Paçanga böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği, nefis iç harcı ve çıtır çıtır lezzetiyle adeta damakları çatlatıyor. Özellikle, misafir sofralarının en güzel tamamlayıcısı olan bu börek vazgeçilmeziniz olacak. Dilerseniz iç harcında sucuk da kullanabilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan, karşınızda paçanga böreği tarifi. Haydi mutfağa!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 80 gram çemensiz pastırma
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber

Paçanga böreği tarifi Nasıl yapılır?

Yufkaları üst üste serip dörde bölün ve sekiz eşit üçgen parçalar elde edin.

Pastırmayı küçük küçük doğrayın.

Kaşar peynirini de rendeleyin.

Domateslerin de kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın.

Yeşil biberi de halka şeklinde doğrayın.

Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.

Hazırladığınız yufka parçalarını tezgahın üzerinde açın.

İç harcı da yufkanın geniş kısmına yerleştirip kenarlarını katlayın ve rulo şeklinde sarın.

Yağı tencerede kızdırın ve böreklerinizi yağda kızartın.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...