GeriSebze Yemeği Tarifleri Nohut yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohut yemeği tarifi

Nohut yemeği tarifi

Bir gece önceden ıslatarak hazırladığınız nohutların domates salçası ve baharatlarla buluşmasıyla ortaya enfes nohut yemeği çıkıyor. Bu çok lezzetli ve pratik olan tarifi demek isterseniz, leziz etsiz nohut yemeği tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Nohut yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Nohudu bir gece önceden sıcak suya koyun içine koyun. Ertesi gün süzüp durulayın.

Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.

Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.

Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın.

Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.

Daha sonra salçayı ilave edin. Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.

Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.

Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.

Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.

Nohut yemeğiniz hazır, hemen sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.