GeriTatlı Tarifleri Murtuğa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Murtuğa tarifi

Murtuğa tarifi

Murtuğa denince akla genellikle Van’ın dünyaca ünlü kahvaltı sofralarını süsleyen lezzetlerden biri geliyor ancak Ağrı’nın murtuğası biraz farklı. İçine yumurta konmayan Ağrı murtuğası daha ziyade un helvasını hatırlatıyor. Evde kolayca yapabileceğiniz murtuğa için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Ceviz ya da fındık içi

Murtuğa tarifi Nasıl yapılır?

Yağları tavada kızdırıp içine unu ilave edin.

Kokusu çıkana kadar kavurduğunuz una sıcak süt ve suyu ekleyin.

Un sıvıları çekene kadar tavada çevirin.

Dilerseniz tepsiye yayıp dilimleyerek tüketebilirsiniz.

Ceviz ya da fındık içiyle servis edebileceğiniz gibi sade de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…