GeriÇorba Tarifleri Muğla tarhanası çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muğla tarhanası çorbası tarifi

Muğla tarhanası çorbası tarifi

Muğla tarhanası klasik tarhanadan biraz farklı şekilde yapılan ama yanı derecede lezzetli olan bir ürün. Bu tarhananın çorbası da klasik tarhanadan farklı şekilde pişiriliyor. Börülce, sarımsak, kuru biber ve hatta kurutulmuş et eklenebilen Muğla tarhanası için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet Muğla tarhanası
  • 2 çay bardağı kuru börülce
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 adet kuru biber

Muğla tarhanası çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Börülceleri ve tarhanayı çorbayı pişirmeden birkaç saat önce ıslatın.

Çorbayı pişireceğiniz zaman börülceleri siyah suyunun çıkması için kısa bir süre haşlayın.

Ardından süzüp yeniden tencereye alın.

Üzerine kuru biberleri ekleyin ve üzerini geçecek kadar su koyun.

10 dakika kadar kaynattığınız çorbaya domates rendesini ekleyin ve kaynatmaya devam edin.

Yumuşattığınız tarhanaları bir kaşık yardımıyla ezip çorbaya ekleyin ve güzelce erimesi için karıştırın.

Tereyağı ve salçayı da ilave edin.

Tuzunu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan almadan 5 dakika kadar önce ezilmiş sarımsağı da ekleyip ocaktan alın.

5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun…