Mantar böreği tarifi

Kendisine has kokusu ve tadı ile protein deposu mantarla nefis börekler yapabilirsiniz. Antalya’nın mutfağımıza kazandırdığı bu lezzet özellikle vejetaryenler tarafından tercih ediliyor. Et ve tavuk yemeklerine çok yakışan mantar börek için de vazgeçilmez bir iç harcı olacak. Peki mantar böreği nasıl yapılır? Pratik mantar böreği tarifi…

Mantar böreği tarifi
Mantar böreği tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

İç harcı için

  • 500 gram kültür mantarı
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 demet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır
  1. İç Harcı Hazırlama
    Mantarları, taze soğanları ve kırmızı biberleri doğrayın ve yıkayın. Geniş bir tava orta ateşte kızdırıp içine zeytinyağı ekleyin. Tavada taze soğanları soteleyin, ardından mantarlar ve kırmızı biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin. Tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Tüm malzemeyi iyice soteleyin.
  2. Böreği Hazırlama
    Hazır yufkaları rulo şeklinde sarıp tam ortadan kesin. Yarı daire şeklindeki yarım yufkayı düz bir zemine serin. Dairenin kısa kenarını yukarı doğru katlayıp diğer kenarın üzerine örtün. Ortasına mantarlı harçtan koyun ve dikdörtgen şeklinde katlayın. Aynı işlemi diğer yufkalar için tekrarlayın.
  3. Börekleri Kızartma
    Hazırladığınız börekleri yağlanmış tavada kısık ateşte alt üst ederek kızartın. Altın rengini alana kadar pişirin.
  4. Servis
    Börekleri sıcak sıcak ayran ile birlikte servis yapın.
  5. Afiyet Olsun! 🍴
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ424 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ34 g
PROTEİN7 g