GeriTatlı Tarifleri Keşkül tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşkül tarifi

Keşkül tarifi

Keşkül, saray mutfağından günümüze gelen nefis bir tatlı. Toz bademin verdiği aroma ve hoş kokusuyla lezizz olmasının yanı sıra çok da hafif. Hazırlaması da çok basit. Peki keşkül nasıl yapılır? İşte keşkül tarifi ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz badem
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı file Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem

Keşkül tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaların sarısını beyazından ayırın.

Sarıları süt, şeker nişasta ve toz bademle birlikte tencereye alın ve güzelce karıştırın.

Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Keşkül pişinde içerisine Hindistan cevizini ilave edin.

Keşkülü kaselere koyun.

Soğuyup katılaştıktan sonra üzerine kabuksuz çiğ badem ve file Antep fıstığı serperek servis edin.

Afiyet olsun...