GeriBalık Tarifleri Kefal dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kefal dolması tarifi

Kefal dolması tarifi

Barındırdığı farklı lezzetlerle ülkemizin her mutfağı çok güzel. Balık deyince akla ilk gelen illerimizden biri de sahilleriyle ünlü Muğla hiç şüphesiz. Bu denli denizle çevrilmiş bir yerde balıkla yapılan yemekler de olmazsa olmaz. Muğla’nın meşhur kefal dolmasını yemeyenler çok şey kaybeder. Peki kefal dolması nasıl yapılır? Siz en kısa zamanda damakları şenlendirecek bu tarifi deneyin.

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kefal
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 5 dal dereotu
  • Birkaç dal taze nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Su  
  • Tercihe göre 3-4 adet defne yaprağı

Kefal dolması tarifi Nasıl yapılır?

Dolmanın pirincini bir saat kadar önceden ıslatın.

Soğanı ince ince doğrayın.

Geniş bir tavada ısıttığınız zeytinyağında soğanı kavurun.

Daha sonra ıslattığınız pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam edin.

Pirinç kavrulurken ayrı bir tavada ısıttığınız yağda kefali hafifçe kızartın.

Bir fırın kabını yağlayın.

Kızaran balığı kaba alın.

Pirinci kefalin içine doldurun.

Üzerini çok geçmeyecek şekilde sıcak su dökün ve fırına verin.

Balığınız pişerken dereotu, nane ve maydanozu incecik doğrayın.

Fırından çıkan balığınızın üzerine ekleyin ve ardından karabiber serpin.

Afiyet olsun.