GeriÇorba Tarifleri Isırgan otu çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Isırgan otu çorbası tarifi

Isırgan otu çorbası tarifi

Isırgan otunun lezzetine doyum olmaz ancak temizlerken ellerinize çok dikkat edin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet ısırgan otu
  • 1 kaşık un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2 litre su
  • Tuz

Isırgan otu çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Önce bir tencerede 2 litre suyunuzu kaynatmaya başlayın. Su kaynarken siz de ısırgan otunuzu temizleyip, doğrayın. Kaynattığınız suyun içine otu koyun ve 10 dakika haşlayın. Haşlanmış ısırganı blender’dan geçirin. Başka bir kapta yumurta ve un karışımına ısırgan otu suyundan ekleyip çırpın. Daha sonra bu karışımı blender’dan geçirdiğiniz ısırgan otuna yavaşça karıştırarak ekleyin. İçine süt ve tuz koyduktan sonra ısırgan otu çorbanız servise hazır.