GeriHamur İşi Tarifleri Fellah köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fellah köftesi tarifi

Fellah köftesi tarifi

Adana mutfağına ait olan fellah köftesi, lezzetli olmasının yanı sıra besleyici bir lezzet. Yapımı oldukça kolay olan fellah köftesi irmikle de hazırlanabiliyor. Üzerine eklenen salçalı sosuyla da ayrı bir güzel. Peki fellah köftesi nasıl yapılır? İşte fellah köftesi malzemeleri ve yapılış aşamaları... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için:

  • 5 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Fellah köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Bulgurun şişmesi için üzerine sıcak su ilave edip 10-15 dakika kadar bekleyin.

Daha sonra köfte için diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun.

Köftenizden küçük parçalar alarak yuvarlayın ve serçe parmağınızla üzerine hafif bir şekilde bastırın.

Ardından köfteleri hafif unlanmış bir kaba alın ve harmanlayın.

Köftelerinizi tencerede kaynayan suyun içerisine atın ve yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan köfteleri süzdürerek çok derin olmayan geniş bir kaba alın.

Sosu hazırlamak için bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyun.

Domatesleri ve sarımsağı da üzerine rendeleyin.

Salçayla beraber tuzu da ekleyip sosu pişirin.

Ardından hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.

Afiyet olsun.