GeriSebze Yemeği Tarifleri Enginar dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enginar dolması tarifi

Enginar dolması tarifi

Enginar dolmasını zeytinyağlı yapabileceğiniz gibi etli de yapabilirsiniz. Kıyma ve çeşitli sebzelerle yapabileceğiniz enfes kıymalı enginar dolmasının yapılışını öğrenmek isteyenler için tarifimiz hemen aşağıda. İşte pratik ve lezzetli kıymalı enginar dolması tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 6 adet enginar
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Süslemek için:

  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limon

Enginar dolması tarifi Nasıl yapılır?

Enginarların en dış yapraklarını koparın.

Diğer yaprakların sivri uçlarını makas ya da bıçakla kesin.

Enginarların göbeklerindeki çiçekli kısımları bir çay kaşığı yardımıyla kazıyın.

Enginarları kararmamaları için limonla ovup tepsiye sıralayın.

Kıyma, küp küp doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun.

Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun.

Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğanı ve doğranmış havuçları sıralayın.

Enginarı da üstüne koyup, 3 bardak su ekleyin.

180 derecelik fırında 50 dakika pişirin.

Dereotuyla süsleyip servis yapın.