GeriKurabiye Tarifleri Elmas Kurabiye Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elmas Kurabiye Tarifi

Elmas Kurabiye Tarifi

Çayın ve kahvenin yanına çok yakışacak bir tarifimiz var: Elmas kurabiye! Adını üzerini buladığınız toz şekerden alan elmas kurabiye pratik yapımı ve görkemli sunumuyla sevdiklerinizle sohbetlerinize renk katacak. İşte elmas kurabiye malzemeleri ve tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 – 4 su bardağı un

Üzerini bulamak için:

  • Toz şeker

İçi için:

  • Krem çikolata

Elmas Kurabiye Tarifi Nasıl yapılır?

Bir kabın içine tereyağı ve pudra şekerini alıp krema haline gelinceye kadar karıştırın.

Yumurta ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştırın.

Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verin.

Kurabiyelerin her yanını toz şekere bulayın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.

Kurabiyelerin tam ortalarına parmağınızla bastırarak çukur oluşturun.

175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alın.

Çukur kısımlarını dolduracak kadar krem çikolata koyun ve servis tabağına alın.