GeriHamur İşi Tarifleri Dumpling (Çin mantısı) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dumpling (Çin mantısı) tarifi

Dumpling (Çin mantısı) tarifi

Çin mantısı dumpling, farklı bir mantı tarifi denemek isteyenler için harika bir alternatif lezzet sunuyor. İsteğe göre dumpling hamurunu haşlayabilir ya da önceden kızartıp daha sonra da haşlayabilirsiniz. Geleneksel Çin mutfağının en güzel tatlarından dumpling tarifi malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için;

420 gram un

210 ml su

1 çay kaşığı tuz

Harç için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 dal yeşil soğan, ince doğranmış
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
  • 1 adet küp küp doğranmış havuç
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Dumpling (Çin mantısı) tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için gerekli olan tüm malzemeler bir kapta birleştirin ve ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurup dinlendirmeye bırakın.

Diğer yandan iç harcı hazırlamaya başlayın. Harç için bütün malzemeleri bir araya getirerek yoğurun.

Dinlenen hamuru incecik açılır ve yuvarlaklar kesin.

İçerisine harcı paylaştırarak yarım ay şeklinde kapatın.

Hamurları kızartın ve dilerseniz yoğurtla servis edin. 

Afiyet olsun.