GeriHamur İşi Tarifleri Çiçek ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çiçek ekmek tarifi

Çiçek ekmek tarifi

Çiçek ekmek genellikle fırınlarda karşımıza çıkan nefis bir ekmek türü. Özellikle sandviç yapmak için çok uygun olan top top yapraklarıyla, yumuşacık kıvamıyla tek başına bile yenebilen çiçek ekmeği isterseniz evinizde de kolayca yapabilirsiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  •  3,5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Çiçek ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı ılık su ve şekerle karıştırıp canlanması için birkaç dakika bekleyin.

Ardından unu ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz hamuru nemli bir bezin altında yarım saat kadar dinlendirip mayalandırın.

Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölün.

Varsa kilitli kek kalıbınıza, yoksa fırın tepsinize fırın kağıdı serip ekmek parçalarını çiçek gibi yerleştirin.

Bu şekilde yarım saat daha mayalanmasını bekleyin.

Bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Mayalanan ekmeğin üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin ve ekmeği fırına verin.

Altı ve üstü kızardığında ekmeğiniz hazırdır. Afiyet olsun…