Baklava hamuru tarifi

Evde baklava yapmak, hamurunu da ellerinizle yoğurup açmak mı istiyorsunuz? O halde çok doğru bir yere geldiniz. Sizin için incecik açılan, yırtılmayan, piştiği zaman da çıtır çıtır olan bir baklava hamuru tarifi hazırladık. İşte evde baklava yapacaklar için baklava hamuru tarifi…

Baklava hamuru tarifi
Baklava hamuru tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
Nasıl Yapılır
  1. Malzemelerin Hazırlanması
    Süt dışındaki malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Malzemeleri hamurunuzu yoğuracağınız derin kaseye alıp karıştırın.
  2. Hamurun Hazırlanması
    Yavaş yavaş ılık süt ekleyerek hamurunuzu 15 dakika boyunca yoğurun. Kolay açılacak bir hamur kıvamı elde edin.
  3. İpucu
    Duruma göre süt ya da un miktarını biraz artırabilirsiniz. Hamura koyduğunuz sirke, piştiği zaman baklavanızın kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.
  4. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ814 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ21 g
PROTEİN23 g