GeriZeytinyağlı Tarifleri Bakla tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bakla tarifi

Bakla tarifi

Sinirlere çok iyi gelen, uykusuzluğa yararlı olan bakla sofralarınıza geliyor..

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yeşil bakla
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet dereotu
  • 10 adet yeşil soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 adet kesme şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

Bakla tarifi Nasıl yapılır?

1 kaşık un ile 1 adet limonun suyunu çırpın. Derin bir kabın içinde 1 bardak suyla karıştırıp, bekletin. Baklaları yıkayın. Uçlarını ve yanlarını temizleyin. Kararmaması için limonlu ve unlu suya atıp, bekletin.

Bir tencerenin ortasına soğanı bütün olarak koyun. Kenarlarına baklaları güneş gibi sıralayın. Dereotunun yarısını üzerine doğrayın. Yeşil soğanları baklaların uzunluğunda kesip, onlar gibi dizin. Kalan baklaları da yeşil soğanların üzerine yerleştirin. Zeytinyağını, 1 kaşık unu ve 1 adet limonun suyunu karıştırın. Baklaların üzerine dökün. Şekerini, tuzunu atın. Üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun. Dizdiğiniz baklaların bozulmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte en az 1 saat pişirin. Tencerenin içinde soğumasını bekleyin. Ters çevirerek tabağa alın. Üzerini dereotuyla süsleyerek, servis yapın.