GeriTatlı Tarifleri Ayranlı kırmızı jöle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayranlı kırmızı jöle tarifi

Ayranlı kırmızı jöle tarifi

Orman meyveleri ve ayranla yapacağınız bu tatlının lezzetine inanamayacaksınız.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Meyve sosu için:
    • 400 gram dondurulmuş kırmızı orman meyveleri
    • 100 gram toz şeker
    • Yarım su bardağı su
    • 1 limonun suyu
    Ayranlı jöle için:
    • 1,5 su bardağı süt
    • 1 vanilya çubuğu
    • 1,5 su bardağı ayran
    • 2 poşet çilek aromalı toz jöle

    Ayranlı kırmızı jöle tarifi Nasıl yapılır?

    Meyve sosu için dondurulmuş orman meyvelerini bir sos tenceresine alın. Toz şeker ve suyu ekleyin. Şeker tamamen eriyip meyveler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin.

    Ayranlı jöle için süt ve vanilya çubuğunu bir sos tenceresinde ısıtın. Vanilya çubuğunu çıkartıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ilınan süte ayran ve toz jöleyi ilave edip jöle eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Jöleli karışımı küçük servis kaplarına paylaştırın. En az 6 saat buzdolabında dinlendirin.

    Meyve sosu ile süsleyerek servis yapın.