nişasta haberleri sayfasında nişasta hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2669 nişasta haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Pestil, günümüzde en fazla tüketilmekte olan gıda maddelerinden bir tanesini oluşturmaktadır. Pestilin nasıl kurutulacağı ve saklanacağı her zaman merak konusu olmuştur. Sizin için pestilin saklama koşullarının nasıl olduğunu ve nasıl kurutulabildiğini derledik.
#PestilSebzeler, doğal ve işlenmemiş ürünlerdir. Ayrıca sağlıklı besin yapıları sayesinde hem yemek hem salata hem ara sıcak hatta tatlılarda bile kullanılabilir. Herkes tarafından sevilen sebzelerden biri de patatestir. Patates kabuklu bir sebzedir. Peki, patates soyulmuş olarak saklanabilir mi? Patates nasıl saklanır? Patatesi uzun süre nasıl saklayabiliriz? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#PatatesPirinç, genellikle Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak pirincin içeriğindeki doğal nişasta sayesinde güzellik ürünlerinden el işi sanatlarına kadar pek çok alanda kullanılabileceğini biliyor muydunuz? İşte pirincin daha önce duymadığınız farklı kullanım alanları.
#Pirincin Kullanım AlanlarıDiyet programlarında önemli bir yere sahip olan dirençli nişasta ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, “Açlık hissini baskılar ve iştah üzerinde etkili olarak vücut ağırlığı denetimi sağlamasıyla obezite tedavisinde kullanılır” dedi.
#Dirençli NişastaKurban Bayramı’yla özdeşleşen kırmızı etin, kemiğiyle birlikte pişirilerek tüketildiğinde sağlığımız için daha da şifa kaynağı olduğunu vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Kemikli etle ya da kemik suyuyla hazırlanan yemekler ile sakatat türleri, sağlığımız açısından son derece zengin protein ile vitamin ve mineral kaynağı barındırır. Kemik suyunda bulunan kolajen maddesi vücudumuzun yenilenmesini destekler. Kurban Bayramı’nda kemikli etle hazırlayacağınız et yemekleri, kemik suyuyla pişireceğiniz çorbalar ve sakatat çeşitleriyle şifalı sofralar kurun” diye öneriyor.
#Kurban BayramıABD’de binlerce kişiyle yapılan ve 25 yıla yayılan yeni bir araştırma, çok düşük karbonhidratlı beslenmenin yaşam beklentisini 4 yıla kadar düşürebileceğine işaret ediyor. Atkins gibi kilo verdirici düşük karbonhidratlı diyetlerin bazı hastalık risklerini azaltabileceği öne sürülüyordu. Ancak bu yeni çalışma, karbonhidrat tüketiminin ılımlı bir şekilde azaltılmasının ya da etten bitkisel protein ve yağlara geçilmesinin daha sağlıklı olduğunu gösteriyor.
#KarbonhidratBİLİM Kurulu’nun hazırladığı nişasta bazlı şekerlerin (NBŞ) Sağlığa Etkileri Hakkındaki Rapor’da, son zamanlarda artan obezite ve kronik hastalıkların nedenlerini araştıran bilimsel çalışmaların, özellikle de sofra şekeri ve NBŞ’in yapısında bulunan früktoz üzerinde yoğunlaştığı hatırlatıldı.
#NBŞKevin MacLeod isimli Rus hacker, ağzına aldığı bir kaşık mısır nişastasını alev alan kağıda üflüyor ve ortaya ilginç görüntüler çıkıyor. Nişasta daha havadayken alev alırken, dışarıdan adeta 'ejderha üfürüğü' şeklinde bir görüntü oluşuyor. Siz sakın böyle bir şeye kalkışmayın!
#NişastaAfyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kent merkezinde faaliyet gösteren bir süt ve süt ürünleri tesisine baskın yaptı. Operasyonda, brandalar altına gizlenmiş, süt ve süt ürünlerinin üretiminde kullanılması yasak 18,5 ton bitkisel margarin, 7 ton nişasta ile yeniden işlenerek üretime dahil edilmek üzere bekletilen, son kullanma tarihi geçmiş 8,2 ton küflenmiş peynir ele geçirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, işletme hakkında işlem yaptıklarını, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre 14 bin lira ceza kestiklerini söyledi. Arap, işletmedeki ürünlere de el konulduğunu kaydetti. Haber: Murat ARISOYAFYONKARAHİSAR, DHA-KURGU: Levent SERT
#BozukYazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilSevgili Hürriyet Okurları… Aşırı şeker tüketimi, kan şekerinde düzensizlik başta olmak üzere vücutta tahribata sebep olabilecek pek çok rahatsızlığa davetiye çıkarabiliyor. Doktor Almıla Suna Nizamoğlu, bu hafta bizlere ‘şeker’ ve ‘şeker tüketimi’ hakkında önemli bilgiler verdi.
#Almıla Suna NizamoğluYaz başında dondurma fiyatları akıl almaz noktalara çıkınca emektar dondurma makinemizi raftan indirdik. Hemen “Bizim makinemiz yok ki” demeyin! Sadece bir blender ya da mikserle bile yapılabilecek çok pratik ve lezzeti garanti tariflerim var. Külah tarifimiz de bonus!
#Gülay Barbaros AltanGelinim Mutfakta kıymalı midye börek tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. El açması midye böreği beş çaylarınızda misafirlerinize sunabileceğiniz en lezzetli menülerde yer almayı hak ediyor. Peki, kıymalı midye börek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte adım adım midye börek yapımı...
#El Açması Midye BöreğiAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunAçıldıklarından bu yana şehirdeki favorim Tatar Salim. Bu sevgimin arkasındaysa dönerin tadını beğenmemin ötesinde, incelikli şeyler yatıyor. Ataşehir ve Kadıköy Çarşı’dan sonra Caddebostan’da yeni açtıkları mekân vesilesiyle kurucusu Korhan Köserecep ile buluştum.
#Ebru ErkeGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#Fermantasyon1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide Şekeriİngiltere’de bir doktor, beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirecek dahice bir tüyo ortaya attı. Cerrah Dr. Karan Rajan, 5,2 milyon takipçisi olan TikTok hesabında yayınladığı videosunda bu yöntemi anlattı ve bu yöntemle beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirmenin mümkün olduğunu iddia ediyor! Peki bu gerçekten mümkün mü?
#EkmekDuyanlar şaşırıyor: Bu baklava diğerlerinden çok farklı Amasya el emeğiyle hazırlanan tatlı türü baklavanın yapımında “kül” kullanılıyor. Hamurun oluşmasında kullanılan suya katılan külün geleneksel ‘küllü baklava ’ya gevreklik kazandırdığı belirtiliyor. Odun ateşinin külünü elekten geçirip süzen kadınlar, önce suyla karıştırıyor. Birkaç gün dinlendirilen su sonra hamura katılıyor. Yüz yılı aşkın süredir uygulanan bu geleneksel yöntemin tatlıya gevreklik ve lezzet kattığı düşünülüyor. Şerbet katılıp köy fırınlarında odun ateşinde pişirilen bu özel tatlının yapımındaki püf noktalar “Küllü su, tatlının gevrek olmasını sağlıyor. Tatlıya lezzet veriyor. Kül olmazsa olmaz. En az 150-200 yıllık bir kültürün devamlılığı sağlanıyor”
#BaklavaOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçYufka, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan bir tatlı çeşidi olan Laz böreği akşam yemek sonrası tarif arayanların favorisi olacak. El açması laz böreği, adından da anlaşılacağı gibi Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Lazların yaşadığı Artvin,Rize ve Trabzon illerinde yapılır. Peki, Laz böreği nasıl yapılır? İşte, ev yapımı laz böreği tarifi ve malzemeleri
#Laz BöreğiGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Kıbrıs tatlısının yapılışı ve malzemeleri Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak ediliyor. Son zamanların favori beş çayı tatlılarından Kıbrış tatlısı evde kolay malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, büyük borcamda Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta Kıbrıs tatlısı tarifi ve yapımı...
#Kıbrıs TatlısıAramızda makarna sevmeyen var mı? Soslu sade, papyon burgu, haşlanmış fırında hiç fark etmez. Herkesin muhakkak sevdiği bir makarna vardır. Hem herkesin kolaylıkla hazırlayabildiği bir yemek olması, hem de en fakir masalardan en zengin sofralara kadar her yere yakışmasıyla makarna canımız ciğerimiz.
#MakarnaTarihi çok eskilere dayanan salep, kış mevsiminde her zamankinden çok daha fazla rağbet görüyor. Evde yapılan salebin yerini ise hiçbir şey tutmuyor. Peki, salep hangi bitkiden, nasıl yapılıyor? İşte, salebin nereden geldiğini merak edenler için detaylı bilgi…
#Salep Hangi BitkiPatatesi kim sevmez? Kızartması, kumpiri, salatası, hepsi birbirinden lezzetlidir. Ancak pürüzsüz ama kıvamlı ve lezzetli bir patates püresinin yerini de hiçbir şey tutamaz. İlk bakışta çok kolay görünen patates püresini hazırlarken, sık yapılan bazı yanlışlar vardır. İşte o yanlışlar ve doğruları...
#Haşlanmış PatatesGenellikle makarna için kullanılan al dente terimi özellikle İtalyan menülerinde sıkça rastlanıyor. Makarna ambalajlarının üzerinde de yazan al dente, makarnayı çok fazla pişirmeden servise çıkarmak anlamına gelmektedir. Peki, al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir? İşte, İtalyan usülü al dente makarna tarifi ve hazırlanışı.
#Al Dente NedirMasterchef tavuk kanadı lezzetleri arasında yer alan Kore mutfağının sevilen yemeği huraideu chicken tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Huraideu chicken aslında easabi ile hazırlanıor. Ancak ülkemizde wasabi çok tercih edilmediğinden, bizim damak zevkimize uyacak şekilde tarifi derledik. Peki, evde çıtır çıtır tavuk kanadı huraideu chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Masterchef huraideu chicken tarifi ve yapılışı...
#Tavuk KanadıPudra şekeri, tatlı yapımında sık sık kullanılıyor. Kurabiye süslerken de olmazsa olmaz. Pudra şekeriniz hazır almak yerine evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Bunun için sadece iki malzeme yeterli. Peki pudra şekeri nasıl yapılır? İşte evde pudra şekeri yapımı...
#Pudra Şekeri Nasıl YapılırPanna Cotta, İtalyan mutfağında karşımıza çıkan harika bir tatlı. Ana malzemesi krema olan bu nefis tarif jelatinli veya jelatinsiz olarak hazırlanabiliyor. Üstelik yapılışı da çok kolay. Dilerseniz farklı meyvelerle de çeşitlendirilebilir. Peki panna cotta nasıl yapılır? İştejelatinsiz panna cotta tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
#Panna Cotta Nasıl Yapılır