Hindistan
Hindistan ya da resmî adıyla Hindistan Cumhuriyeti, Güney Asya'da bulunan bir ülkedir. Dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük ikinci nüfusuna sahip olan ülkedir. Ulusal marşları "Jana Gana Mana" dır. Hindistan Endonezya’dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir.Hindistan dünyanın en büyük on ikinci ekonomisine ve dünyanın en büyük dördüncü satın alma gücü paritesine sahiptir.
Hindistan Haberleri
Hindistan ekonomisi durgunluktan çıktı
Hindistan ekonomisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının etkisinin hissedildiği 2020'nin son çeyreğinde binde 4 büyüdü.
Çeşit çeşit sabun; hem hijyen hem sağlık
Ellerimizi 20 saniye boyunca ve sık sık yıkamak koronavirüse karşı en büyük silahlarımızdan biri. Ancak bazı içerikler bize zarar veriyor. Doğru sabunu nasıl seçeceğimizi uzmanlara sorduk, “Hayvansal yağlı sabunlardan kaçının” diyorlar.
Bekir Pakdemirli: Mayıstan sonra gıda fiyatları düşer
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli gıda fiyatlarında ciddi düşüş beklediklerini açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den önemli açıklamalar
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CNN Türk'e yaptığı açıklamada çok merak edilen sorulara yanıt verdi. ''Gıda fiyatları ne zaman düşer?'' sorusuna Bakan Pakdemirli, ''Eğer Kovid’le ilgili beklediklerimiz gerçekleşirse ben Mayıs’tan sonra gıda fiyatları ile ilgili ciddi bir düşüş eğiliminde olabileceğimizi düşünüyorum'' yanıtını verdi. Çok merak edilen konulardan biri de İstanbul barajlarının su seviyesi ve İstanbul'un kaç aylık suyu olduğu... Bakan Pakdemirli bu konuda da ''İstanbul'un 5.5 aylık hiç yağış almasa suyu var'' dedi.
Bakan Pakdemirli'den özel açıklamalar... İstanbul'un ne kadar suyu var? Gıda fiyatları düşer mi?
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun’a verdiği özel röportajda çok merak edilen sorulara yanıt verdi. ''Gıda fiyatları ne zaman düşer?'' sorusuna Bakan Pakdemirli, ''Eğer Kovid’le ilgili beklediklerimiz gerçekleşirse ben Mayıs’tan sonra gıda fiyatları ile ilgili ciddi bir düşüş eğiliminde olabileceğimizi düşünüyorum'' yanıtını verdi. Çok merak edilen konulardan biri de İstanbul barajlarının su seviyesi ve İstanbul'un kaç aylık suyu olduğu... Bakan Pakdemirli bu konuda da ''İstanbul'un 5.5 aylık hiç yağış almasa suyu var'' dedi.
Dünyanın En Acı Biberi Nedir Ve Nerede Yetişir? Dünyanın En Acı Biberleri Ve Scovil Dereceleri
Acı sosları ve biberleriyle ünlü mutfakların başında Meksika mutfağı geliyor. Bunun dışında en çok acı biber yetiştiren ülkeler arasında Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin yer almaktadır. Dünyanın en acı biberinin adı nedir ve nerelerde yetişir? Merak eden okurlar için dünyanın en acı biberlerini scovil dereceleri ile birlikte listeledik.
Latin Amerika ülkelerinde Kovid-19'a bağlı can kayıpları artıyor
Latin Amerika ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artmaya devam ediyor.
Dünyanın En Kalabalık Şehri Hangisidir? Dünyanın En Kalabalık Şehirleri Sıralaması Ve Nüfusları
Mega kent olarak da geçen dünya çapındaki önemli şehirler, nüfus bakımından milyonlarca insan ile eşdeğerdir. Hatta bazı şehirler öyle yüksek nüfusa sahiptir ki, tek başına bazı ülkelerin nüfusundan daha fazladır. Peki Dünyanın en kalabalık şehri hangisidir? Dünyanın en kalabalık şehirleri sıralaması ve nüfusları hakkında detayları derledik.
Dünyanın En Kalabalık Ülkesi Nedir Ve Hangisidir? Dünyanın En Kalabalık Ülkeleri Ve Nüfusları
Son zamanlarda pek çok kişi tarafında dünyanın enlerinin neler olduğu ve bu sınırların en fazla ne olduğu merak konusu olmuştur. Bu sorulardan birisi ise dünyanınım en kalabalık ülkesi hakkında olmaktadır. Özellikle bireylerin aklına Dünyanın en kalabalık ülkesi nedir ve hangisidir? Dünyanın en kalabalık ülkeleri ve nüfusları nedir? Gibi sorular gelmektedir. İşte, tüm detaylar.
Arjantin'in Çin'den aldığı Sinopharm koronavirüs aşıları ulaştı
Güney Amerika ülkesi Arjantin, Çin'in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği Sinopharm aşısından 904 bin doz aldı.
ABD'deki koronavirüs tablosunda son durum
ABD'de Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 3 bin 247 artarak, 505 bin 945'e çıktı.
Dünyanın En Zehirli Yılanı Hangisidir Ve Nerededir? Dünyanın En Zehirli Yılanları Ve İsimleri
Bu zamana kadar, dünya üzerinde yaşayan yaklaşık 3.500 çeşit yılan keşfedildi. Bu yılanların yaklaşık 70 tanesi zehirlidir. Zehirli yılanların %80'i ise Afrika ve Asya kıtasında yaşamaktadır. Dünyanın en zehirli yılanı hangisidir ve nerelerde yaşar? Sizin için dünyanın en zehirli yılanlarını özellikleri ile birlikte derledik.
Hüsnü Şenlendirici kimdir, kaç yaşında?
Bir süredir ekranlardan uzak olan Hüsnü Şenlendirici, yeni projesiyle gündeme geldi. Hüsnü Şenlendirici perşembe günleri yayınlanacak olan Şarkılar Söyler programında Sibel Can ve Hakan Altun'a klarnetiyle eşlik edecek. Peki, Hüsnü Şenlendirici kimdir, kaç yaşında?
Hindistan ve Pakistan, Keşmir sınırında ateşkese uyulması konusunda anlaştı
Hindistan ve Pakistan, Keşmir sınırında ateşkese, tüm mutabakat ve anlaşmalara "mutlak riayet edilmesi" konusunda anlaşmaya vardı.
Saç Mantarı Nedir Ve Neden Olur? Saç Mantarı Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?
Saç mantarı sürekli olarak ortaya çıkan bir durum olarak bilinir. Özellikle deri ve zührevi hastalıkları arasına giren saç mantarı tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Saç mantarı ile ilgili yoğun bir şekilde araştırma yapılmaktadır. Saç mantarı şikayeti olan kişiler internet üzerinden de bu hastalığı araştırmaktadırlar. Peki saç mantarı nedir? Saç mantarı neden olur? Saç mantarı nasıl geçer? Saç mantarına ne iyi gelir? İşte saç mantarı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
Doğal gaz talebinin 2050'de 6 trilyon metreküpe ulaşması bekleniyor
Dünyada artan nüfus ve temiz enerji kaynaklarına yönelim nedeniyle küresel doğal gaz talebinin 2050 itibarıyla yüzde 50 artışla 5 trilyon 920 milyar metreküpe ulaşacağı tahmin ediliyor.
Latin Amerika ülkelerinde Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeler
Latin Amerika ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artmaya devam ediyor.
IMF Başkanı Georgieva'dan uyarı
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, toparlanma beklentilerinin ülkeler ile bölgeler arasında tehlikeli biçimde ayrıştığını belirterek, "Ülkeler arası ve ülkeler içindeki bu tehlikeli ayrışmayı tersine çevirmek için güçlü politika eylemlerinin alınması gerek." uyarısında bulundu.
Son dakika... Moody’s Türkiye’nin büyüme tahminlerini yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye büyüme tahminleriyle ilgili açıklamada bulundu. Moody’s Türkiye'nin hem 2021 hem de 2022 büyüme tahminini yükseltti.
İlk COVAX Kovid-19 aşıları Gana'ya ulaştı!
Afrika'da COVAX kapsamında ilk Kovid-19 aşı teslimatı Gana'ya yapıldı. COVAX aşısı, Dünya Sağlık Örgütü'nün düşük ve orta gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamak üzere geliştirilmişti.
Latin Amerika ülkelerinde Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeler
Latin Amerika ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artmaya devam ediyor.
ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 500 bin 443'e yükseldi
ABD'de Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1387 artarak 500 bin 443'e çıktı.
Çarpıcı koronavirüs araştırması: Gözlük kullananlar üç kat şanslı!
Hindistan'da yapılan bir araştırma koronavirüsle gözlük kullanımı arasındaki çarpıcı ilişkiyi ortaya çıkardı. Araştırma sonucuna göre gözlük kullanan kişiler kullanmayanlara göre koronavirüse üç kat daha az yakalanıyor.
Ukrayna'da AstraZeneca'nın geliştirdiği aşının kullanımına onay verildi
Ukrayna'da AstraZeneca'nın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının kullanımı onaylandı.
Hint Alfabesi Nedir, Kaç Harf Ve Özellikleri Nelerdir? Hintçe Alfabe Harfleri Yazılışı, Okunuşu Ve Sırası
Hindistan’ın geçmişten günümüze kendine özgü kutsal ve antik dil topluluğu yazınsal hayatta farklı alfabeler kullanmıştır. Bu alfabeler çok eski çağlardan bugünlere ulaşmış ve şimdiki halini almıştır. Hintçe alfabe veya Hint alfabesi, Hindistan’ın kullanmakta olduğu alfabeye verilen genel addır. Bu alfabenin kullanılma nedeni diğer pek çok ülkeye ait alfabede olduğu gibi konuşma amaçlıdır. Daha önce konuşmanın işaretlerle yapılması ve yazınsal hayata taşınamaması bir alfabe ihtiyacını doğurmuştur. Bugün sizler için Hint alfabesi nedir, kaç harf ve özellikleri nelerdir? Hintçe alfabe harfleri yazılışı, okunuşu ve sırası hakkında bilgileri derledik.
Latin Amerika ülkelerinde Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeler
Latin Amerika ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artmaya devam ediyor.
Petrol 65 dolar seviyesinde
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,22 dolardan işlem görüyor.
Vanilya Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Vanilya Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Vanilya Adası, görsel olarak sunduğu güzellikler ve farklı kültürü ile akıllara yer eden bir adadır. Bu adaya gelenler, ayrılırken mutlaka bir kez daha gelmeyi isteyeceklerdir. Adada hem Fransız hem de Afrika kültürü harika bir şekilde harmanlanmıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Reunion Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Reunion Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Reunion adası, Hint Okyanusu'nda bulunan bir adadır. Fransa'ya bağlıdır. Tropikal iklimi olması sebebi ile turistler tarafından çok ilgi görmektedir. Bunun yanında adada volkanik kraterler de bulunmaktadır. Reunion adası nerede ve nasıl gidilir? İşte Reunion adası gezilecek yerler, konaklama, tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler.
Phi Phi Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Phi Phi Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Tatil rotasını farklı ülkelere ve bu ülkelerin kendilerine özgü tarihi yerlerini keşfetmeye ayıran ziyaretçiler için pek çok alternatif bulunuyor. Bu alternatifler hem yeni yerlerin tanınmasını hem de dinlenme ihtiyacını karşılarken kültürel anlamda bilgilenmeyi de mümkün hale getiriyor. Sizler için Phi phi adası nerede ve nasıl gidilir? Phi phi adası gezilecek yerler, konaklama, tarihi ve özellikleri hakkında bilgileri derledik.
Oak Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Oak Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Efsaneleri ile konu olan Oak Adası, her yıl yüzlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Adanın kayıp hazinesini bulmak, meşhur çukuru görmek isteyen pek çok kişi alanda kazı çalışmaları yapıyor. Fakat hazineyi arayan kişilerin başına gelenler biraz ürkütücü. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kuzey Sentinel Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Kuzey sentinel adası, ada da yaşayan yerlilerden ve kabileleri dolayı oldukça fazla dikkat çekmekte olan bir ada olma özelliğine sahiptir. Sentinel kabilesi tamamen kendilerini izole etmiş bir şekilde bu ada da yaşamaktadır. Kuzey sentinel adası nerede ve nasıl gidilir? Gezilecek yerler, konaklama, tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? Kuzey sentinel adasına gitmek isteyen kişiler için soruların cevaplarını derledik.
Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Dünya yine sessiz kaldı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 46. Oturumu’na yönelik hitabında "Kısa süre önce, PKK terör örgütü Kuzey Irak’ta 13 masum insanı öldürdü ve dünya yine sessiz kaldı. Uluslararası dayanışma olmadan ve mevcut çifte standartlarla bu tehdidi ortadan kaldıramayız." açıklamasında bulundu.
ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 511 bin 302'ye yükseldi
ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1405 artarak 511 bin 302'ye çıktı.
Dünyayı şoke eden iddia... Hindistan'daki buzul felaketinin sebebi CIA!
Hindistan, şubat ayı başında ülkenin kuzeyinde Nanda Devi buzulundan bir parçanın kırılmasıyla yaşanan faciayla sarsılmıştı. Bu korkunç felaketin arkasında yer alan gerçekle ilgili ise inanılmaz bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre sel felaketini CIA'in Himalayalar'daki casus cihazları tetiklemiş olabilir...
Cava Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Cava Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Turistlerin oldukça fazla ilgi gösterdiği bir yer olan Cava Adası, pek çok güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Burası tatil ve keşif için çok doğru bir yerdir. Bölge oldukça sıcak ve nemli bir iklime sahiptir. Farklı bir kültürle tanışmak ve yeni yerler görmek isteyenler için doğru bir rotadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Borneo Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Borneo Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Güneydoğu Asya’da bulunan Borneo adası, yüz ölçümü bakımından dünyanın en büyük 3. Adasıdır. Pek çok çeşitli bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan yağmur ormanları bulunmaktadır. Borneo adası nerededir, adaya nasıl gidilir, gezilmesi gereken yerler nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
Emtia piyasasında geçen hafta sert yükselişler ön plana çıktı
Emtia piyasasında işlem gören ürünlerde geçen hafta kayda değer yükselişler görüldü. Şeker, 0,1704 dolarla Nisan 2017'den, bakır da 4,0664 dolarla Eylül 2011'den bu yana en yüksek seviyesini gördü
Ukrayna'nın Hindistan'dan aldığı koronavirüs aşıları THY ile Kiev'e ulaştı
Ukrayna'nın Hindistan'dan sipariş ettiği Kovid-19 aşısının 150 bin dozluk ilk partisi, Türk Hava Yolları (THY) aracılığıyla Kiev'e ulaştırıldı.
ABD'de korkunç tablo! Koronavirüsten ölenlerin sayısı 509 bin 897'ye yükseldi
ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 2 bin 139 artarak 509 bin 897'ye çıktı.
Türkiye sesli arama ve komut verme sistemini en çok kullanan 5'inci ülke
RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Dijital 2021 Raporu'na ilişkin, "Raporda Türkiye'nin öne çıktığı başlıklar. Sesli arama ve komut verme sistemini dünyada en çok kullanan 5'inci ülkeyiz. Video oyunu kullanımında dünya ortalamasının üzerinde ve 5'inci sırada yer almaktayız. Tüm dünyada internette en çok üretilen içerik dili açısından Türkçe 4'üncü sırada" açıklamasında bulundu. Öte yandan Uslu Türkiye'de sosyal medya kullanıcı sayısının 60 milyona ulaştığını belirtti.
Muhammed Emin Saraç son yolculuğuna uğurlandı
Muhammed Emin Saraç'ın cenazesi, evinde helallik alınmasının ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omuzlarında Fatih Camisi'ne taşındı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç da babalarının tabutuna omuz verdi. Saraç için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınırken cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Cenaze namazında konuşan Erdoğan Saraç için 'Hocamız gerçekten ömrü yani bir muhaddis olarak tefsir fıkıh ilimlerinde olsun tüm bu islami ilimlerde hocamız hep öncülük etti' dedi.
Mutfaktaki eksikleri kolayca telafi edebileceğiniz alternatif malzemeler
Hepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
Leylekler gelmeye başladı bile...
Onların gelişi, havanın ısınıp doğanın uyanmaya başladığının yani baharın ve umudun müjdecisi. Leylek Köyü’nde yuvalar yenilendi, sayım ekipleri hazırlandı, dünyanın ilk leylek hastanesi Gurabahâne-i Laklakan da (Düşkün Leylekler Evi) temizlendi... Artık gözler havada süzülen leyleklerde ve onların dolduracağı yuvalarda...
‘Türk şirketler daha çevik’
Türk şirketlerinin birçok gelişmiş ülkenin özel sektörüne kıyasla organizasyon olarak daha çevik ve daha tutarlı davranabildiğini belirten Simon-Kucher&Partners Global ortağı Cem Balıkçıoğlu, Türk iş dünyasının salgın performansını değerlendirdi. Balıkçıoğlu, “Türkiye’deki özel sektörün geri dönüşü gelişmekte olan ekonomilere göre daha iyi bir performans gösterdi” dedi.
Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Hadis Alimi M. Emin Saraç'ın hayatı ve biyografisi
Fatih Camiinde 65 yıl boyunca, tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yüzlerce talebe yetiştiren Muhammed Emin Saraç vefat etti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin önde gelen hadis alimlerinden Muhammed Emin Saraç'ın vefatı nedeniyle paylaşımda bulundu. Peki, Muhammed Emin Saraç kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Hadis Alimi Muhammed Emin Saraç'ın hayatı ve biyografisi.
BiP 74 milyonun üzerinde indirme rakamına ulaştı
BiP’in indirime rakamı 74 milyona ulaştı. Yenilenen ara yüzü ve sade gizlilik politikasıyla dikkat çeken BiP son iki ayda ise 27 milyonu aşan yeni kullanıcı kazandı. Uygulama, Acil Durum Butonu ve anlık mesajlaşmada tercüme gibi birçok özellik barındırıyor.
Son 24 saatte Brezilya'da 1308, Meksika'da 857 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti
Latin Amerika ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artmaya devam ediyor.
YÖK başkanı Saraç babasını kaybetti
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın babası, Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden Muhammed Emin Saraç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.