Dut haberleri sayfasında Dut hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2341 Dut haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bazı meyve sebzeler tam bir şifa deposu olarak bilinmektedir. Bu meyvelerin sadece mevsimlerinde değil her zaman tüketilmesi gerekmektedir. Mevsimi dışında da bu ürünlere ulaşmak için meyvelerin bazı işlemlerden geçirilmesi gerekir. Bu yapılan işlemlerinde sağlıklı olması gerekmektedir. Kişilerin sağlıklarına zarar verecek işlemlerden uzak durmak gerekmektedir. Dut pek çok hastalığa iyi gelen tam bir şifa deposudur. Dut kurutularak ta tüketilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#DutGeride bıraktığımız yıl boyunca tattıklarımı değerlendirdim. Aklımda kalan en özel yemekleri düşündüm, bir araya gelseler sihirli bir yemek deneyimine dönüşecek bir liste çıkardım. Başlangıç için yumurta ve soğan, nefis bir denizkestanesi, ardından ravioli, oğlak ciğer ve bugüne kadar tattığım en iyi kuzu... Finaldeyse ülkemizin baldan tatlı inciri, dutu...
#Tadım MenüsüKaradut lekesi çıkarmak için kullanılan en ilginç yöntemlerden birisi karadutun kendi yaprağını kullanmaktır. Dut yaprağının rondodan geçirilmesi sonucunda lekenin üzerine koyarak kolaylıkla karadut lekesini çıkarabilmeniz mümkündür. Bununla birlikte kıyafetler üzerinden ise sirke yardımı ile karadut lekesi çıkarılmaktadır. İşte karadut lekesini çıkarma yöntemleri.
#Dut LekesiDut, lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da oldukça faydalı bir meyve. Ayrıca taze tüketilmesinin yanı sıra kuru veya pekmez olarak da tüketilebilir. Peki dutun faydaları nelerdir? Antioksidan deposu dutun sağlığa yararları...
#DutHem lezzetli hem de sağlık dostu olan kuru dut birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Mevsimi kısacık olan dutun kurusu her daim yenebiliyor. Zengin besin değerleri ile önemli bir kaynak olan kuru dutun yararlarını ve nasıl tüketilmesi gerektiğini uzmanlardan öğrenelim.
#DutÇanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyünde, bir çiftliğin bahçesindeki dut ağacının iki renk ve farklı tattaki meyveleri görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyündeki küçükbaş hayvan çiftliğinin bahçesine 5 yıl önce diktiği dut ağacının 3 yıldan buyana meyve verdiğini belirten çiftçi Ahmet Emin Demir, “Yaklaşık 2-3 yıldan bu yana meyve alıyoruz. Ne hikmetse bu yılki meyvelerin kimisi horozibiği, kimisi karnabahar gibi kimisinin de renkleri ve tatları farklı bir şekilde ortaya çıktı. Aynı ağacın meyvesinde 2 çeşit tat var, bizim yorumumuz havayla ilgili. Çünkü bu zamana kadar böyle bir şey görmedik ve yaşamadık” dedi.
#ÇanakkaleHem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde sağlığa tahmin bile edemeyeceğiniz faydalar sağlıyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, dutun faydaları ve tüketiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi verdi. İşte günde bir avuç dut tüketmenin 9 faydası...
#DutHem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde günlük demir ihtiyacının yüzde 30’unu, günlük lif ihtiyacının ise yüzde 20’sini karşılıyor, kansızlıktan enfeksiyona kadar sayısız hastalığa iyi geliyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, bu konuda detaylı bilgiler verdi.
#DutGirişimci Tijen Ziyal, dut meyvesi ve yaprağı ile yenilikçi bir iş fikri geliştirdi. Dut üzerine üniversite iş birlikleri ile yaptığı AR-GE çalışmaları sonucunda Immunflex markasını yaratarak dut kurusundan dut pekmezine, hatta dut unu ve dut yaprağı çayına kadar pek çok ürünü doğal ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin kullanımına sundu.
#DutKırmızısı, karası, beyazı… Yazla birlikte dalından taze dutları toplayıp yeme zamanı... Lezzetli olduğu kadar sağlık için de pek çok faydası bulunan dut, kalp hastalıklarından kansere, bağışıklık sistemi hastalıklarından yüksek kolesterole dek birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösteriyor. Buna karşın lezzetine kanıp ölçüyü aşmayın!Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal “1 çay bardağı dut, 1 porsiyon meyveye eşdeğerdir. Günde 1 çay bardağı dut tüketerek dutun faydalarından yararlanabilirsiniz.İşte 1 çay bardağı dutun 10 faydası..
#Dut1970’li yılların sonlarına doğruydu. Arnavutluk, Bulgaristan, Çekoslovakya, Doğu Almanya, Macaristan, Polonya, Romanya ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) 14 Mayıs 1955’te oluşturduğu ‘Doğu Blok’ (Varşova Paktı ülkeleri) ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Belçika, Birleşik Krallık (İngiltere), Danimarka, Fransa, Hollanda, İtalya, İzlanda, Lüksemburg, Norveç, Portekiz’in 4 Nisan 1949 tarihinde imzaladığı Kuzey Atlantik Anlaşması’yla kurdukları ve 1952’de Türkiye ile Yunanistan’ın 1955’te de Almanya Federal Cumhuriyeti olarak bilinen Batı Almanya’nın katıldığı NATO ülkeleri arasında ciddi bir silahlanma tedirginliği yaşanmaya başlamıştı.
#AlmanyaSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilÇok uzun yıllardır insanlar pekmezleri uzun uzun kaynatarak hazırlıyor. Son dönemlerde soğuk sıkım alternatifler çoğalsa da geleneksel yöntemlerde hazırlanan pekmezler hala devam ediyor. Peki saatlerce yüksek ısıda kaynatılan pekmezler başta olmak üzere konserve ürünler sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#PekmezYeşilçam efsanesi, ilk Altın Portakal’ın “en iyi erkek oyuncu”su, aynı zamanda antikacı ve koleksiyoner İzzet Günay ve eşi İpek Hanım’la Bodrum’daki yazlıklarında buluştuk. 90 yaşına girecek sanatçıyla 30’lu yılların İstanbul’unu, II. Dünya Savaşı’nı, Yeşilçam anılarını, Dört Yapraklı Yonca’yı, Zeki Müren’i ve bu yaşta nasıl bu kadar dinç kalabildiğinin sırlarını konuştuk. Sanki 20’nci yüzyılla 21’incisi arasında siyah-beyaz bir köprü gibi. Hem sakal-bıyık bırakmayan jilet gibi bir nesilden geliyor hem de hayatında hiç cep telefonu tuşuna basmamış. Telefonlarına eşi baktığı için konuya da oradan girdik zaten...
#İzzet GünayKonya'da orman muhafaza memuru olarak görev yaptığı 3 köyde yol kenarlarına, cami bahçelerine ve mezarlıklarına on binlerce ağaç diken Ahmet Akdeniz (76), 'Tabiat aşığı bir adamım. 'Ölürsem bu ağaçlar beni hatırlatır', dedim. Kaç tane ağaç ektim, hesabını yapamadım ama şimdiye kadar diktiğim ağacın sayısı 30 bini geçmiştir. Bir dağın yamacını tamamen ağaçla kapladım" dedi.
#KonyaKonya'da orman muhafaza memuru olarak görev yaptığı 3 köyde yol kenarlarına, cami bahçelerine ve mezarlıklarına on binlerce ağaç diken Ahmet Akdeniz (76), 'Tabiat aşığı bir adamım. 'Ölürsem bu ağaçlar beni hatırlatır', dedim. Kaç tane ağaç ektim, hesabını yapamadım ama şimdiye kadar diktiğim ağacın sayısı 30 bini geçmiştir. Bir dağın yamacını tamamen ağaçla kapladım" dedi.
#KonyaPekmez, enerji verici, tok tutucu, kan yapıcı özellikleri nedeniyle doğal olması nedeniyle yıllardan beri mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Şifa kaynağı olarak tükettiğimiz pekmez sizce sanıldığı kadar sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#Pekmez19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda konuğumuz Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ. Spor aşkıyla Malatya’nın bir ilçesinden çıkıp çalıştırdığı neredeyse her takımı şampiyonluğa taşımasının ve bugün dünyanın en başarılı voleybol takımlarından birinin yönetici koltuğuna oturmasının azimli, etkileyici, duygu dolu hikâyesini dinledik...
#Mehmet Akif ÜstündağAtmosferi, doğa manzaraları ve temiz havasıyla büyük tatil yörelerinden ayrılan kasabaları şu sıralar keşfe çıkmanın tam zamanı... Haftanın yorgunluğunu unutup biraz olsun huzur bulmak istiyorsanız, işte size 8 şehirden birbirinden güzel 8 öneri…
#SeyahatBahar aylarının en güzel ama mevsimi kısa süren dut reçeli ayrı güzel oluyor. İster sıcacık ekmek üzerine isterseniz de pankek İle tüketin. Kahvaltı sofraları için harika bir alternatif. Eğer denemek isterseniz, tam zamanı! Peki dut reçeli nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Dut Reçeli TarifiBaharın müjdeleyici sebzelerinden enginarı çanak alıp zeytinyağlısını pişirince tadına doyulmaz. Ama onunla hazırlayabileceğimiz türlü türlü lezzet de var. Kuzu etiyle birleşince ya da gravlaks yöntemiyle hazırlanmış çipurayla bir araya gelince ortaya nefis tabaklar çıkıyor. Hatta mevsim meyvelerinden karadutla birleştirip tatlısını bile yapabilirsiniz.
#Altuğ TezerMeteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtına nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir dahil 45 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından beklenen sağanak İstanbul'da etkili olmaya başladı. Yenikapı seferini yapan arabalı feribot fırtınaya yakalandı. Yükselen dalgalar 4 araca zarar verdi. Maltepe'de ağaç park halindeki otomobil ve servis minibüsünün üzerine devrilirken, Muğla'da yağış ve fırtına 45 dakikada hayatı felç etti. Ankara'da devrilen ağaçlar maddi hasara yol açtı. Antalya'nın Serik ilçesinde cami minaresinin külahı fırtına nedeniyle yerinden koptu. İşte 20 Nisan cumartesi günü hava durumu raporu...
#MeteorolojiMakbule Atadan’ın hayatı, “Sırlarıyla Atatürk’ün Kız Kardeşi Makbule Hanım” ismiyle ilk kez kitap haline geldi. Kitabı kaleme alan yazar Nüket Aşkın, 165 kaynak ve belgeyle çocukluğundan savaş yıllarına, Cumhuriyet döneminden Atatürk’ün vefatı sonrasına tüm yanlarıyla Makbule Hanım’ı anlattı...
#ATATÜRKYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafCNN Travel, dünyanın dört bir yanından birçok hamur işi lezzetini bir araya getirdi. Bazı kültürlerde 'ekmek' olarak nitelendirilen hamur işi lezzetleri listesinde ülkemizden ise simit yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Simitlerin peşinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 10 şehirden mutlaka tadılması gereken 10 simit…
#RotaKuzey Denizi'nde bulunan Helgoland adası, turizm rehberlerindeki cıvıl cıvıl fotoğraflarıyla huzurlu bir tatil cenneti olarak biliniyor. Ancak bundan tam 77 yıl önce ada tarihin en büyük patlamalarından birine sahne oldu. Peki bu olayın arka planında ne yaşanmıştı? İşte ayrıntılar...
#HelgolandYeni Lokanta’da tattığım mantı ününü hak ediyor çünkü tuzlu yoğurt çok yakışmış ama benim zevkime göre biraz fazla kaynatmışlar. Kuzugöbeği mantarı ve tarhananın baharat gibi kullanılması başarılı. Mersin karides tuzlu-tatlı-ekşi-acı dengesi açısından en başarılı yemek. Kuzunun gerdanı seçici damakları hayal kırıklığına uğratmaz.
#Vedat MilorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Expo City Dubai'de düzenlenen 'Yeşil Bir Gelecek İçin İklim Görüşmeleri' programında, iklim elçisi gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, toprakla ilişkisini hiç kaybetmemiş ülkelerin de sorumlusu olmadıkları iklim krizleriyle yüzleştiğini belirterek, "Başta Afrika olmak üzere, Asya ve Latin Amerika'yı da bu evrensel mücadeleye ikna etmek için adil bir iklim eylem planını hayata geçirmek kaçınılmazdır" dedi.
#Emine Erdoğan