Çinko haberleri sayfasında Çinko hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4706 Çinko haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlıklı bir cilt görünümü elde etmek ve gençlikten gelen parlaklığı sürdürmek, sadece dış cilt bakımıyla değil, aynı zamanda içsel faktörlere odaklanarak da mümkündür. Takviyeler, cildinizi beslemek ve korumak için önemli bir rol oynayabilir. Ancak, takviyelerin etkili olup olmadığı ve hangilerinin alınması gerektiği konusunda bazı temel kurallar vardır.
#TakviyeVücut için önemli mineral olan çinko, bazı gıdalarda doğal olarak bulur. Önemli bir mineral çinko, vücut tarafından üretilmediği için bazı besinlerle dışarıdan alınması gerekir. Peki çinko nedir, ne işe yarar? Çinko hangi yiyeceklerde bulunur? İşte çinko içeren besinler
#ÇinkoYiyeceklerin doğal yapısında bulunan çinko, vücuda mutlaka alınması gereken minerallerden biri. Çünkü hücrelerin bölünmesi, çoğalması, yenilenmesi ve fonksiyonlarını yerine getirmesinde çok önemli görevler üstlenir ve çeşitli metabolik süreçlerde rol oynayan 100'den fazla enzimin yardımcısıdır. Bu mineralin yetersizliği ise çeşitli sorunlara neden olabilir. Peki çinko eksikliği belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? İşte çinko içeren besinler...
#ÇinkoVücudumuzda yaşamsal fonksiyonların yürütülmesi, yapım ve onarım faaliyetlerinin sürdürülmesi, metabolik ve hormonal dengelerin sağlanması gibi bir çok görevde mineraller önemli görevler üstlenmektedir. Vücudumuzda çok az miktarda bulunmasına rağmen bir çok önemli fonksiyonu olan çinko bu önemli minerallerden biridir.
#ÇinkoMineraller, insan sağlığı için önemli bileşenlerdir ve vücut için önemli rol oynamaktadır. Çinko da bu minerallerden biri. Sindirim sisteminden cilt sağlığına kadar etkileri vardır. Ancak insan vücudu çinkoyu üretmez. Bu nedenle besinler yoluyla alınması gerekir. Peki çinkonun faydaları nelerdir? İşte çinko içeren besinler...
#Çinkonun FaydalarıSiirt'te devlet desteği ile yapımı süren Türkiye'nin ilk çinko metal külçelerini üretecek çinko izabe tesisi inşaatı devam ediyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle beraber ülke ekonomisine 250 milyon dolar gelir sağlayacağı ve 3 bin kişinin istihdam edileceği bildirildi.
#SiirtKoronavirüsle mücadelede alınacak önlemlerin yanı sıra dengeli ve doğru beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, bağışıklık sistemin güçlendirilmesi için tavsiyelerde bulunuyor. Uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için demir, çinko, Omega 3, B12, probiyotik ve sirke kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlara göre, demir içeren kırmızı et, yumurta, kuru meyveler, kuru baklagillerin yanı sıra Omega 3 içeren uskumru, somon, sardalye ile ceviz badem ve yeşil yapraklı sebzeler bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
#KoronavirusMilyonlarca insan faydalı olduğunu düşünerek vitamin gıda takviyesi alıyor ancak büyük bir çoğunluğu bilinçsizce kullanıyor. Konunun uzmanları bazı takviyelerin asla birlikte kullanılmaması gerektiği, yanlış kullanımlarda organ hasarına bile neden olabileceği konusunda uyarıyor.
#VitaminBirçoğumuz kış gelince kapımızı çalan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı nesilden nesle aktarılan doğal reçetelere başvuruyoruz. Kimimiz tuzlu suyla gargara yaparken kimimiz zencefil çayına bal katıp içiyor kimimiz de göğsüne mentollü merhem sürmeden edemiyor. Peki evde yapılan bu reçeteler hakkında uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkChef Rüzgar SÜNBÜL Basit malzemeli tatlılar söz konusu olduğunda akla ilk gelen seçeneklerden biridir Aniden bastıran tatlı krizlerinde oldukça basit malzemelere sahip oluşu ve son derece pratik yapımıyla her daim ilk tercih edilenlerden biri olur. İşte, Trabzon hurması ile hazırlayabileceğiniz birkaç LEZİZZ tarif önerisi...
#Trabzon HurmasıSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriSevgili Hürriyet okurları... Bu hafta sağlık köşemin konuğu Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Erol Koç. Kendisiyle kolajen konusunu konuştuk. ‘Kolajen nedir? Ne kadar süre alınmalı? Ne kadar kullanılmalı?’ sorularıyla beraber kolajenin önemi ve kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#Şenol KalyoncuKonya'da kiracı olarak oturduğu daireye döktüğü böcek ilacı nedeniyle üst kattaki 8 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesine, 6 kişinin de zehirlenmesine sebep olan kiracı ve ilacı satan şüpheli hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi.
#İlaçu hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#MürdümAnadolu mutfağının simge fotoğraflarında hep bakır sahanlar, tava ve tencereler vardır. Son dönemde kahvaltı sunumlarının da ayrılmaz parçası oldular. Geleneğimizde oldukça derin izi olan bakır sahanda lezzeti katmerlenen Balkan köftesi ve Kastamonu paçası tariflerimi denerken bakır sahan kullanıp farkı siz de hissedebilirsiniz. Ancak bakırı mutfağınızda ilk kez kullanacaksanız, hemen yandaki uyarı ve önerileri de dikkate alın.
#BakırÇekirdekleri ve kabukları çoğu zaman çöpe atılan karpuzun her yerinin sağlık açısından faydası var. Kıymetini, içindeki vitamin ve minerallerden alıyor. Örneğin sağlığımız için pek çok katkısı olan çekirdekten kahvaltılık bar da yapabilirsiniz, vitamin dolu smoothie de...
#KarpuzÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin geleceği için hangi partiden olursa olsun tüm belediye başkanlarıyla görüştüğünü belirterek, “Birlikte çaba sarf ediyoruz. İstanbul’la görüşüyor, beklenen İstanbul depremi ve kentsel dönüşüm ile ilgili atmaları gereken adımları hatırlatıyor, bizim de sahada olduğumuzu ifade ediyoruz. İzmir’le görüşüyor; bu ülkenin ortak değeri olan İzmir Körfezi’ni yeniden hayata döndürmeye dair sorumluluklarını hatırlatıyor; sürecin takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz.” dedi.
#Murat KurumÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin geleceği için hangi partiden olursa olsun tüm belediye başkanlarıyla görüştüğünü belirterek, “Birlikte çaba sarf ediyoruz. İstanbul’la görüşüyor, beklenen İstanbul depremi ve kentsel dönüşüm ile ilgili atmaları gereken adımları hatırlatıyor, bizim de sahada olduğumuzu ifade ediyoruz. İzmir’le görüşüyor; bu ülkenin ortak değeri olan İzmir Körfezi’ni yeniden hayata döndürmeye dair sorumluluklarını hatırlatıyor; sürecin takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz.” dedi.
#Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği BakanlığıAdana'da 10 milyon dolar haraç vermediği için önce 2 evladı sonra da petrol istasyonu kurşunlanan S.Ü.'nün son olarak da kafesi ve petrol istasyonu kundaklandı. Kundaklama anı saniye saniye görüntülenirken, haraç vermeyi kabul etmeyen S.Ü., "Beni öldürseler de haraç vermeyeceğim" dedi.
#AdanaAdana'da 10 milyon dolar haraç vermediği için önce 2 evladı sonra da petrol istasyonu kurşunlanan S.Ü.'nün son olarak da kafesi ve petrol istasyonu kundaklandı. Kundaklama anı saniye saniye görüntülenirken, haraç vermeyi kabul etmeyen S.Ü., "Beni öldürseler de haraç vermeyeceğim" dedi.
#Haraç1 Eylül'de balık avı sezonunun açılmasıyla birlikte sağlık deposu balık, sofralardaki yerini almaya başladı. Eylül ayında en lezzetli balıkların hangisi olduğunu ve bu ay hangi balıkların yenmesi gerektiğini merak eden vatandaşlar da konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. İşte, Eylül'de lezzetli olan balıklar...
#EylülALDIĞIMIZ her yaş farklı nedenlerle fiziksel ya da ruhsal yaşlanmayı hızlandırabilen bazı değişikliklere neden oluyor. Bu değişiklikler beden ve ruhu farklı dozlarda etkiliyor. Bununla birlikte belirli yaş dönemeçlerinde yaşlanma süratinin beklenilenden daha hızlı bir sürece girebileceğini de biliniyor.
#KolajenTikTok, göz sağlığıyla ilgili ilginç bir iddiayı gündeme taşıdı: Çiğ bal, göz problemlerine çare olabiliyor! Jimerito çiğ balının gözlere damlatılmasıyla uçuşan cisimler ve hatta glokom ve katarakt gibi ciddi rahatsızlıkların tedavi edilebileceği öne sürülüyor. Peki, çiğ bal gerçekten de böyle bir etki yapabilir mi? Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın ile mercek altına aldık.
#Sağlık