GeriKahvaltılık Tarifleri Vişne reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişne reçeli tarifi

Vişne reçeli tarifi

Vişne mevsiminin de gelmesiyle reçeli sofralarda yer bulmaya başladı. Hem tatlı hem de hafif mayhoş bir lezzet arayanlar için vişne reçeli kahvaltıların vazgeçilmezi. Kahvaltılarınızı süsleyebileceğiniz gibi hazırladığınız kurabiye ve tatlılarda da sos olarak kullanabilirsiniz. Peki vişne reçeli nasıl yapılır? İşte cevabı…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram vişne
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 2 adet kuru karanfil

Vişne reçeli tarifi Nasıl yapılır?

  • Vişneleri dilerseniz ayıklayabilir ya da çekirdekli bırakabilirsiniz.
  • Vişnelerin yarısını tencereye alın ve şekerin yarısını üstüne dökün.
  • Kalan vişneyi de şekerin üzerine koyun ve son olarak şekerin tamamını vişnelerin üstüne yayın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve birkaç saat sulanması için bekletin.
  • Eğer yeteri kadar sulanmadıysa biraz su ilavesi yapabilirsiniz.
  • Vişneler suyunu saldığında ocağa alın.
  • Aroma vermesi için karanfili tencereye ekleyerek kısık ateşte reçeli kaynatmaya başlayın.
  • Reçel kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kıvam aldıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
  • Sıcak sıcak kavanozlara koyun.
  • Reçeliniz hazır.