GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk kebabı tarifi

Tavuk kebabı tarifi

Tavuk kebabı, beyaz et severlerin tam da ağızlarına göre bir lezzet...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 4 adet döner pidesi ya da tombik ekmek
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuk kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayın.

Tavaya tavukları ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri alın. Domatesler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. İçine yeşil biber, kekik ve tuz atıp soteleyin.

Pideleri enlemesine kesin, hazırladığınız karışımı suyuyla birlikte pidelerin aralarına yerleştirin. Dilerseniz aralarına yeşillik ve doğranmış domates de koyabilirsiniz.