GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk ciğerli polenta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk ciğerli polenta tarifi

Tavuk ciğerli polenta tarifi

Severek yediğiniz tavuğun bir de ciğerini deneyin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tutam tuz
Üstü için:
  • 250 gram tavuk ciğeri
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 1 adet limonun suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Tavuk ciğerli polenta tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk ciğerini yıkayın, tencereye koyup, suyunu çekene kadar kavurun. İnce doğranmış soğan, limon suyu, karabiber, tuz ve doğranmış domates ekleyip 5 dakika pişirin.

Mikserde mısır unu ve 2 bardak suyu karıştırıp 10 dakika bekletin. 2 adet yumurta ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam edin. Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağı koyup, hazırladığınız polentadan 1 kepçe kadar dökün. İki tarafı da hafifçe pembeleşene kadar pişirin.

Servis tabağına polentaları tek tek koyun. Üstüne ciğerli içten yerleştirip servis yapın.