GeriHamur İşi Tarifleri Saya çöreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saya çöreği tarifi

Saya çöreği tarifi

Saya çöreği, maya kullanmadan hazırlayabileceğiniz bir tarif. Tel tel ayrılan bu nefis çöreği şekerli veya tuzlu olarak yapabilirsiniz. Kahvaltı sofralarınızın ve 5 çaylarınızın favorisi olacak saya çöreğini çok seveceksiniz. İşte kat kat görünümüyle saya çöreği tarifi ve malzeme listesi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 200 gram tereyağı
  • 2 adet yumurtanın sarısı

Saya çöreği tarifi Nasıl yapılır?

Un, yoğurt, süt,un ve kabartma tozunu bir kapta yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurunuz hazır olunca tereyağını bir tavada eritin.

Hamuru 8 parçaya ayırın.

İlk bezeyi alıp önce elinizle daha sonra da oklava yardımıyla açıp tepsiye yerleştirin.

Üzerine de yağlı karışımdan 2 veya 3 yemek kaşığı sürün.

4 bezeyi de oklava ile açıp, aralarına yağ sürün ve üst üste yerleştirin. Üst üste koyduğunuz bu hamuru kenara alın.

Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.

4 bezeden oluşan ilk hamuru bir oklava yardımıyla açın.

Hamur inceldikten sonra tekrar yağlı karışımdan sürüp rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu gül böreği şeklinde dolayın.

Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın ve üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin.

Hamurunuz dinlendikten sonra tezgaha alıp biraz genişletin ve tepsiye yerleştirin.

Son olarak üzerine yumurtanın sarısını sürüp, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...