GeriTatlı Tarifleri Pişmaniye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pişmaniye tarifi

Pişmaniye tarifi

Pişmaniye, İzmit denince ilk akla gelen şeylerden biri. Özellikle yolculuk molalarında mutlaka alınan ve eşe dosta hediye edilen pişmaniye, tel helva, çekme helva, tel tel, tepme helva, keten helva gibi adlarla da bilinen pişmaniyeyi evde yapmak isterseniz, malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kilogram un

Pişmaniye tarifi Nasıl yapılır?

Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın.

Unu bir tavada kavurun.

Tepsiyi tereyağıyla güzelce yağlayın ve içi buz dolu büyük bir kabın üzerine yerleştirin.

Şerbet iyice koyulaşıp macun kıvamına gelince ocaktan alın.

İçine limon suyunu ekleyin ve yağladığınız tepsiye aktarın.

Tahta kaşıkla çevire çevire iyice macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

Kavurduğunuz unu tezgaha döküp macunu unun üzerine alın.

Kenarlarından çekip katlayarak unu macuna tamamen yedirin. Pişmaniyeniz hazır…