GeriSebze Yemeği Tarifleri Pirinçli kabak yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pirinçli kabak yemeği tarifi

Pirinçli kabak yemeği tarifi

Rengiyle sofralarınızı süsleyecek kabağın pirinçli yemeğini daha önce denediniz mi? Kabakla yaptığınız çeşitli yemeklerin arasına pirinçli kabağı da ekleyin. Yiyenler mutlaka bir tabak daha isteyecek. Sofralarınızı renklendirecek pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Giresun mutfağının sevilen yemeği pirinçli kabak tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 2 fincan pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 fincan şeker
  • 1 fincan su
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Pirinçli kabak yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Kabağı güzelce yıkayıp, kabuklarını soyun.

Soyduğunuz kabağı dilimleyin.

Soğanı da ay şeklinde doğrayın.

Derin bir tavaya kabakları alın ve üzerine doğradığınız soğanları ekleyin.

Daha sonra pirinç ve suyunu da ilave ettikten sonra pişirin.

Pişmenin tamamlanmasına yakın şeker, tuz ve yağını da ekleyin.

Afiyet olsun.