GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates püresi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates püresi tarifi

Patates püresi tarifi
Abone Olgoogle-news

Patatesin her hali ayrı bir güzeldir. Yemeği, kızartması, salatası ve kumpiri... Hepsi de birbirinden lezzetlidir. Fakat, patates püresinin yeri başkadır. İçerisine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyince tadından yenmez hale geliyor. Üstelik et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor. İşte patates püresinin malzemeleri ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 7-8 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patates püresi tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyarak iri şekilde doğrayın.

Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek şekilde su ilave edin.

Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.

Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.

İçine tereyağı ve süt ekleyip karıştırın. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peynir de ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Fırında Peynirli Tatlı Patatesler | Mucize Lezzetler