GeriKahvaltılık Tarifleri Muzlu yulaf lapası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muzlu yulaf lapası tarifi

Muzlu yulaf lapası tarifi

Sabahları sağlıklı bir şeyler atıştırmak istiyorsanız yulaf lapası tam size göre. Diyet listelerinin sevileni yulaf lapasını, dilediğiniz mevsim meyvesiyle süsleyebilir ve daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki muzlu yulaf lapası nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 çorba kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet muz
  • 5 adet çiğ badem
  • 1 çay kaşığı tarçın

Muzlu yulaf lapası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle çiğ bademleri ince ince kesin.

Ardından yulaf ezmesini küçük bir tencereye alın.

Üzerine süt ve suyu ekleyin.

Ardından kestiğiniz çiğ badem ve tarçını da ekleyin.

Orta ateşte pişirmeye başlayın.

İyice ısınıp kaynamaya başlayınca ocağı kısıp birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.

Yoğun bir kıvam aldığında servis kasesine alın.

Ardından muzu ince ince dilimleyin.

Üzerini muz ile süsleyin.

Yulaf lapanız servise hazır.