GeriSos Tarifleri Mantı sosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantı sosu tarifi

Mantı sosu tarifi

Mantı, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri. Üzerine eklenen sarımsaklı yoğurdu ve tereyağlı sosuyla da lezzetini katlıyor. Peki mantı sosu nasıl yapılır? İşte oldukça kolay ve pratik mantı sosu tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kuru nane
  • Pul biber

Mantı sosu tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı ve sıvı yağı tavada ısıtın.

Ardından nane ve pul biberi de ekleyip yağın rengi değişene kadar karıştırın..

Sosunuz hazır olunca mantınızın üzerine ekleyebilirsiniz.