GeriTatlı Tarifleri Magnolya tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Magnolya tatlısı tarifi

Magnolya tatlısı tarifi

“Türkiye’de son dönemin en popüler sütlü tatlısı ne?” diye sorulacak olsa akla ilk gelecek cevap kesinlikle magnolya tatlısı olur. Meyvelerle ve bisküviyle lezzetlenen bu hafif muhallebi herkesin mutfak dağarcığında bulunması gereken lezzetlerden. Siz de magnolya tatlısı için pratik bir tarif arıyorsanız işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı krema

İçi için:

  • 1 paket bisküvi
  • Dilediğiniz bir meyve (çilek, muz, kivi, şeftali, kayısı…)

Magnolya tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencerede karıştırın.

Ocağın üzerine alıp altını çok fazla açmadan karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin.

Kıvam aldığında ocaktan alıp karıştırmaya devam ederek ılınmasını sağlayın.

Ilınan muhallebinin içine krema ve vanilya ekleyip mikserle güzelce çırpın ve soğuması için kenara alın.

Bu esnada bisküvilerinizi çok toz gibi olmayacak şekilde robottan geçirin.

Kullanacağınız meyveyi uygun biçimde ayıklayıp ufak parçalar halinde doğrayın.

Manolyayı servis edeceğiniz kuplara muhallebi, meyve ve bisküvi üçlüsünü dilediğiniz sırayla aktarın.

Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan üstünü dilediğiniz gibi süsleyip sonra servis edin. Afiyet olsun…