GeriBalık Tarifleri Levrek marin tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Levrek marin tarifi

Levrek marin tarifi

Hazır balık sezonu gelmişken lezzetli balıklarla yapılabilecek tüm tarifler denenmeli. Levreği ızgarası, buğulaması gibi pek çok şekilde pişirebilirsiniz. Peki levrek marini denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa mutlaka denemelisiniz. Peki levrek marin nasıl yapılır? İşte cevabı…

  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet defne yaprağı

Levrek marin tarifi Nasıl yapılır?

Levrekleri derisiz fileto olarak alın.

Levreklerin kılçıklarını temizleyin ve uzun ince doğrayın.

Soğanı ince uzun doğrayın ve tuz ile ovalayın. Üzerine bol soğuk su ilave edip 1 saat bekletin. Ardından yıkayıp soğanı süzün.

Sos için limon ve portakal suyunu, hardal ve zeytinyağını, kabukları, tuz ve şekeri ekleyin ve karıştırın.

Levreklere hazırladığınız sosu dökün.

Soğan, tane karabiber ve defne yaprağı da ilave edip 1 gece buzdolabında kapağı kapalı kapta marine edin.

Servisten önce sosun yarısını süzün.

Levrekleri uzun ince kesin.

Afiyet olsun.