Derya Jerdev

Bildiğiniz gibi değil! Gerçek sufle tarifi...

23 Ekim 2020
Çoğu kafelerde gördüğünüz sufle aslında sufle değil. Genelde volcano'ya (lava cake/çikolata şelalesi/çikolatalı sıcak kek) sufle deniyor. Fakat volcano hem yapımı hem kıvamı farklı olan bir tatlıdır. Suflenin kıvamı o yüzden yanlış biliniyor. 

İdeal bir sufle kıvamı çikolatalı mus ve kek arasındadır. Bolca hava kabarcığı içerir, içindeki çikolata asla su gibi akmaz. Ayrıca sunumu tabakta değil kabın içinde olur.

Malzemeler: 

300 mililitre süt (1 su bardağı + 1/4 su bardağı)

2 yemek kaşığı mısır nişasta (30 gram)

300 gram bitter çikolata 

2 adet yumurta sarısı 

3 adet yumurta akı 

5 yemek kaşığı şeker 

Yazının Devamını Oku

Başka profiterolleri unutun! Çünkü artık choux au craquelin var

29 Şubat 2020
Bu tarifi denedikten sonra bir daha asla klasik profiterol yemeyi tercih etmeyeceksiniz. Üzeri çıtır içi bol kremalı efsane bir lezzet, mutlaka deneyin!

Malzemeler:

Choux (profiterol hamuru) için:

350 mililitre (1 su bardağı + 3/4 su bardağı) su

190 gram (1 su bardağı + 3 yemek kaşığı) un

120 gram tereyağı

5-6 adet yumurta

Çimdik tuz

Çimdik şeker

Yazının Devamını Oku

Herkes tarifini isteyecek: Zeytinyağlı biber dolması

22 Şubat 2020
Kalabalık sofraların, gün sohbetlerinin ve doğum günlerinin vazgeçilmez lezzeti. Tarifi sorulan, “nasıl yaptın” dedirten bu zeytinyağlı biber dolması size ve sevdiklerinize parmaklarınızı yedirecek.

Malzemeler:

1 su bardağı baldo pirinç

10 adet dolmalık biber

1 yemek kaşığı kuru nane

Yarım çay kaşığı tarçın

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kuş üzümü

Yazının Devamını Oku

Sihirli bir tarif: Ton balıklı makarna

15 Şubat 2020
Federico Fellini'nin de dediği gibi, hayat makarna ve sihrin buluşmasıdır. En pratik ve en lezzetli yemeklerden biridir bence ton balıklı makarna. Tariflerde genellikle zeytin veya salatalık turşusu kullanılır ama ben onun yerine kapari koydum. Sonuçta tercih sizin...

Malzemeler:
2 kişilik
1,5 su bardağı makarna (ben burgu kullandım)
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
1 adet soğan
2 diş sarımsak

Yazının Devamını Oku

Somon sevenler bayılacak: Füme somon roll

8 Şubat 2020
Çok pratik, lezzetli ve gayet şık bir aperatif yapmak ister misiniz? Somon sevenler, bu tarife bayılacaksınız!

Ben içine ızgara kabak ilave ettim fakat avokado da koyabilirsiniz.

Füme yerine marine somon ile de yapabilirsiniz.

Malzemeler:

200 gram füme somon
1 adet kabak (veya avokado)
200 gram sürülebilir taze peynir.
Tuz

Yazının Devamını Oku

Balerin zarafetinde bir tatlı: Pavlova pastası

1 Şubat 2020
Benim Pavlova'larım porsiyonluk şeklinde hazırlandı, sebebi ise hem daha şık durması hem keserken dağılmaması. Tabanı mereng olduğu için kocaman bir pasta yaparsak keserken parçalanan kısımları olacaktır o yüzden bence bu şekilde olması daha hoş. Bu malzemeler ile 4 hatta 5 adet mereng çıkıyor, dilerseniz tepsiye bir adet büyük çanak da yapabilirsiniz, tercih sizin. Meyve olarak ben yaban mersini, kivi, muz ve nar kullandım. Bu kısım da tamamen sizin zevkinize bağlıdır.

Son bir detay daha, orjinal tarifinde kreması şeker ile çırpılmış kremadan yapılır. Fakat ben hem yumurta sarılarını değerlendirmek hem de (bence) daha fazla lezzet katmak için diplomat kreması ile yaptım, yani çırpılmış krema ilaveli pastacı kreması ile. Tadı daha güzel, kıvamı daha tok oluyor bence.

Geçelim tarifimize...

Beze için malzemeler:
3 adet yumurta akı
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin

Yazının Devamını Oku

İzmir bombasından daha güzel bir kurabiye olabilir mi?

25 Ocak 2020
İçi akışkan çikolata, dışı çıtır incecik hamur.. Daha güzel bir kurabiye olabilir mi? Bence olamaz. Denemek isteyenlere hiç ertelemeden denemeyi tavsiye ederim.

Malzemeler:
(8 adet için)

1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çimdik tuz

Yazının Devamını Oku

Bu pasta yılbaşında evinize uğur getirecek

21 Aralık 2019
Kütük pasta Fransızların geleneksel yeni yıl pastasıdır. Pastanın odun şekli, Fransa ve bazı Avrupa ülkelerinde yılbaşı öncesi yakılan odunları sembolize eder. Yılbaşında odun yakma seremonisi uğur getirmesi için yapılırmış.

İç dolgusu tamamen kişiseldir; pastacı kremasından krem şantiye, buttercream’den ganaja kadar ne isterseniz kullanabilirsiniz. Dilerseniz içine orman meyveleri veya kestane ilave edebilirsiniz.

Bu tarifteki dolgu ve kaplama aynı ganajdan yapılıp pastayı pratikleştiriyor. Aroma ve ekstra lezzet için ise portakal kabuğu rendesi içeriyor.

Buyurun tarife geçelim...

Kek için:

4 adet yumurta 

1 su bardağı şeker 

1 paket vanilin 

Yazının Devamını Oku