GeriHamur İşi Tarifleri Lalanga tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lalanga tarifi

Lalanga tarifi

Farklı adıyla dikkat çeken lalanga hangi yöreye ait merak ediliyor. Kökeni Osmanlı'ya kadar dayanan lalanga, Erzurum ve Kars mutfağıyla özdeşleşmiş bir hamur işimizdir. Günün her saatinde zevkle tüketebileceğiniz lalanga tarifi detayları haberimizde...

  • Yağda
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı un

Lalanga tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kap içerisine yumurtayı kırın.

Üzerne sütü ve tuzu ekleyip çırpın.

Karışıma unu azar azar ilave ederek bir yandan da çırpmaya devam edin.

Hamurunuz pürüzsüz bir kıvam aldığında rendelediğiniz taze kaşarları kaba ilave edin ve karıştırın.

Tavaya biraz sıvı yağ koyup kızdırın.

Hamurdan bir kaşık alıp tavaya atın.

Hamuru arkalı önlü pişirin ve piştikten sonra havlu kağıt serili servis tabağına dizin.

Afiyet olsun...