GeriMakarna Tarifleri Karides ve levrekli papardelle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karides ve levrekli papardelle tarifi

Karides ve levrekli papardelle tarifi

Karides ve levrek ile farklı bir lezzet denemek ister misiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram temizlenmiş ve iri doğranmış levrek fileto
  • 150 gram kiraz domates
  • 1 bardak beyaz şarap
  • 300 gram temizlenmiş veya durulmuş taze karides
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 avuç ince doğranmış frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilimlenmiş meksika biberi
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 demet ince doğranmış maydanoz
  • 4 adet jülyen doğranmış közlenmiş renkli biber
  • 1 paket papardelle makarna
  • Kapari çiçeği
  • Tuz
  • Beyaz toz biber
  • Süslemek için Frenk maydanozu

Karides ve levrekli papardelle tarifi Nasıl yapılır?

Sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Karidesleri soteleyip tuz ve beyaz toz biberle tatlandırın. Karidesleri tavadan alın. Levrekleri tuzla tatlandırın ve 2-3 dakika pişirip tavadan alın. Ayrı bir tavada zeytinyağında ince doğranmış kırmızı soğan, közlenmiş biber ve kiraz domatesleri soteleyin. Beyaz şarap, tuz ve beyaz toz biberle tatlandırdıktan sonra kaparileri ve Meksika biberlerini ekleyin. Karides ve balığı ilave edin. Haşlanmış papardelle makarnayı da aynı tavaya aktarıp 1-2 dakika daha çevirip ocaktan alın. Servis tabağına alın. Frenk soğanıyla süsleyip sıcak servis yapın.