GeriHamur İşi Tarifleri Karbonatlı pişi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karbonatlı pişi tarifi

Karbonatlı pişi tarifi

Çocukluğumuzdan hatırladığımız pişiyi karbonatlı pişi tarifi ile de hazırlayabilirsiniz. Bildiğiniz gibi pişi mayalı, mayasız, karbonatlı şekilde hazırlanabiliyor. Karbonatlı pişi tarifi kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olacak.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  •  1 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 bardak un

Kızartmak için:

  • 3 bardak sıvı yağ

Karbonatlı pişi tarifi Nasıl yapılır?

Karbonat pişi tarifi için yoğurt, yumurta, tuz ve karbonatı bir kapta karıştırın. Karbonatlı pişi tarifinin püf noktası unu eklediğiniz nokta. Unu yavaş yavaş eklerken yoğurmaya dikkat etmelisiniz. Pişi yaparken unu direkt eklememelisiniz. Unu ekleyip yoğurmaya devam ederken hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi önemlidir.

Hamur hazır olduğunda hamurunuzu iki eşit bezeye bölün, 1-2 cm kalınlığında yuvarlayın ve bıçak ile hamuru ufak karelere bölün.

Karbonatlı pişi minik kare şeklinde görünecektir. Kızgın yağda iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...