GeriSalata Tarifleri Ilık kök sebze salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ilık kök sebze salatası tarifi

Ilık kök sebze salatası tarifi
Vitamin deposu bu salatayı çok seveceksiniz!

Vitamin deposu bu salatayı çok seveceksiniz!

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet turp
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet pancar
  • 1 dal pırasa
  • 1 adet havuç
Sosu için:
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber

Ilık kök sebze salatası tarifi Nasıl yapılır?

Turp, soğan ve pancarı ve elma dilimi formunda doğrayın. Pırasa ve havucu 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Doğradığınız sebzeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın.

Üzerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen sebzelerin üzerine gezdirip ılık servis yapın.