Yılbaşı sofrası için ayvalı pancar mezesinden mısır unlu çıtır kabağa, yeşil mercimek dolgulu kapya biberlerden narlı kereviz salatasına nefis önerilerim var. Uzun saatler geçirdiğimiz yeni yıl yemeğinde tokluk sinyallerine kulak vermeyi unutmayın, tıka basa doymamaya çalışın. Aslında masadan sağlıkla kalkmanın sırrı basit: Yemeği odak noktası yapmadan, sevdiklerimizle geçirdiğimiz vaktin keyfini çıkarmak... Yeni yıl sağlık, mutluluk ve bol bereketiyle gelsin.
#Yılbaşı SofrasıAşçı olarak pişirmeyi en sevdiğim malzemelerin başında balık geliyor. Büyük levrek filetolarını soğan, sarımsak, rezene, kereviz sapı ve maş fasulyeyle birlikte pişiriyorum, buğulamalara rezene ve kişniş tohumu katıyorum. Palamuduysa en çok çiğ olarak servis etmeyi seviyorum. İyi bir zeytinyağı ve deniz tuzuna palamut parçalarını yatırıp bu mevsimde nar ve taze soğanla tatlandırıyorum.
#Balıkİftar öncesi 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen hanımlar örnek menüleri araştırıyor. Çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden oluşan iftar menüsünü tarifleriyle derledik. Sizler de dilerseniz örnek menülerden dilerseniz de Ramazan sayfamızdan tariflere bakarak kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte, Domates çorbası, sebzeli bulgur pilavı, semizotu salatası ve şekerpare tatlısı tarifinden oluşan iftar menüsü!
#İftar MenüsüBedenimizi birikmiş kirlerden, zehirlerden arındırmak yani detoks yapmak günümüzde bir tür sağlık kontrolü-vücut bakımı haline geldi. İyi de nasıl yapılacak bu detoks? Nerede yapılacak? Kim yapmalı, kim yapmamalı? Hangi uzman(lar)ın kontrolünde olmalı? Yoksa bu kadar ince ayara gerek yok mu?..