Turp haberleri sayfasında Turp hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2040 Turp haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Soğuk havaların kendini iyice hissettirdiği ekim ayında özellikle üst solunum yolu hastalıklarının görülme sıklığı da artar. Ancak ekim ayıyla birlikte tezgâhlarda yerini almaya başlayan muhteşem kış sebzeleri hastalıklarla savaşımızda bizlerin yardımına koşuyor.
#Buğra BuyrukçuSebzeler yaz ve kış olmak üzere iki ana dalda incelenirler. Kış mevsiminde kış sebzelerinin neler olduğu merak edilmektedir. Kış sebzeleri ülkemizde de yetişen sebzelerdir. Bu sebzelerin üretiminde ülkemiz pay sahibidir. Aynı zamanda ihracatta da yine kış sebzeleri öndedir. Son günlerde kış sebzelerinin özellikleri ve bu sebzelerin adlarının ne olduğu araştırılmaktadır. Peki, kış sebzeleri nelerdir? Kış sebzeleri ne zaman ve ne nasıl ekilir tüm detayları ile derledik.
#Kış SebzeleriVitamin, mineral ve lifli içeriğiyle tam bir sağlık deposu olan turp, genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak veya salatanın içinde tüketiliyor. Ayrıca antioksidan ihtiyacını da karşılıyor. Peki turpun faydaları neler? Hangi turp daha yararlı? Kimler turp tüketiminden kaçınmalı?
#TurpÜlkemizde özellikle et türevlerinin yanına garnitür olarak ikram edilen turp içerdiği fenolik bileşikler ile önemli antioksidan sebzelerden biridir. Çiğ olarak yenebilen, besleyici değeri yüksek, yemeklerde iştah açıcı bir sebze olarak tüketilen turptaki bileşenler aynı zamanda yüksek oranda tedavi edici özellik de taşır. Peki turpun faydaları neler? Tüm detaylarıyla Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül açıkladı…
#Turpun FaydalarıGünlük hayatımızda pek çok zararlı etkenle iç içe yaşıyoruz. Vücudumuzun temas ettiği bu zararlı etkenlerden, toksinlerden kurtulmak için doğal bir sistemimiz var; bu görevi üstlenen karaciğerimiz vücudumuzu temizlemek için çok çalışıyor. Ancak bazen toksinleri vücuttan atmak için karaciğere yardım etmek gerekebiliyor. İşte bu aşamada detoks içeriği yüksek gıdalara ihtiyaç oluyor.
#TurpOSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde 'bacasız fabrika' olarak tabir edilen turp, bu yıl üreticinin yüzünü güldürdü. Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, Bu yıl sezon iyi başladı. Havaların soğuk gitmesi üreticinin işine yaradı. Tüketim de artınca talep çoğaldı dedi.
#TurpTurpun faydaları nelerdir sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Her yemeğin yanına farklı bir tat katmayı başaran turpun içinde birçok besin kaynağı yer alıyor. Ayrıca turp yüksek oranda potasyum içerir. Peki, turpun faydaları nelerdir? İşte turpun içinde bulunan zengin içerikler.
#TurpUzun ömürlü olmak, sağlık içinde bir asrı devirmek son dönemde herkesin hedefi haline geldi. Bunu başaranlardan biri, üstelik bir dünya rekortmeni, genler ve çevresel faktörler kadar önemli olduğunu düşündüğü dört sırrını anlattı.
#SağlıkUzun yaşamak, 100 yaşını hatta sonrasını görmek son dönemde pek çok kişinin hayali haline geldi. Bunu başarabilmiş kişilerin genetik yapıları, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri bilim insanları tarafından sürekli mercek altına alınıyor. Yıllardır 100 hatta 110 yaşını aşmış kişilerle araştırmalar yapan bir bilim insanı da tespit ettiği 9 ortak noktayı anlattı...
#SağlıkDünya genelinde 100 yaşını aşmış insanların sayısı bugün hiç olmadığı kadar yüksek ve hızla da artıyor. Onlardan biri de 102 yaşındaki Deborah Szekely. 1940 yılında kurduğu sağlıklı yaşam köyünün yöneticiliğini halen sürdüren Szekely, bir asrı sağlık içinde tamamlamanın sırlarını anlattı.
#SağlıkYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüUzun ömür denince akla teknoloji zengini Bryan Johnson gibi teknoloji zenginlerinin çılgın projeleri geliyor ama çok daha basit şekilde de ömür uzatmak mümkün. Nasıl mı? Gelin 100 yaşındaki Joyce Preston'ın bu konudaki tavsiyelerine kulak verelim.
#Uzun ÖmürPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#Fermantasyon“Bak şundan içersen öksürüğün şıp diye kesilir” ya da “Sen şunu bir dene akşama ayağa kalkarsın…"Siz de hastayken etrafınızdakilerden benzer cümleler duymuşsunuzdur. Peki büyüklerimizden miras kalan bu karışımlar; eczaneden aldığımız ilaçlar kadar işe yarıyor mu? Besin Alerji Derneği Başkanı Alerji Uzman Prof. Dr. Ahmet Akçay ile birlikte bu karışımları tek tek mercek altına aldık.
#Şifalı KarışımlarNil Karaibrahimgil ve Serdar Erener, orman içindeki evlerinin bahçesinde röportaj verdi. Sakalları ve bastonuyla dikkat çeken Serdar Erener, röportajında şehir yaşamını tehlikeli bulduğunu söyledi.
#Doğayla İç İçe Yaşayan Ünlülerİnsanların düzenli olarak tüketmesi gereken ürünlerin başında balık gelmektedir. Balığın türleri arasında ise birçok seçenek bulmak mümkündür. Bu seçeneklerden biriside palamut balığıdır. Palamut balığını farklı yöntemler ile kolayca pişirebilirsiniz. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut en güzel fırında mı tavada mı yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Palamut BalığıMasterChef Türkiye 2022'nin sonlarına yaklaşırken, yarışmacılar için şeflerin hazırladığı zorlayıcı tabaklar da ekranlarda izleyicilerle buluşuyor. İşte o tariflerden biri olan 'Toprak Ana' ya da 'Ben Saksı Değilim' gibi isimlerle bilinen bir Somer Şef yemeği daha... Şef Somer Sivrioğlu’nun Noma’nın şefi Rene Redzepi’den esinlenerek hazırladığı ve 'Ben Saksı DEğilim' adını verdiği bu muhteşem tarif, malzemeleri ve yapım aşamaları ile haberimizde...
#Masterchef Ben Saksı DeğilimUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirYaz mevsiminin gelmesi ile, taze sebze ve meyveler de pazarlarda yerini almaya başladı. Günümüzde her markette dört mevsim tüm sebze ve meyveleri bulmak mümkün olsa da, mevsiminde tüketilen sebzeler lezzet ve sağlık açısından doğru bir tercih oluyor. Peki, mevsim sebzeleri neler? Hangi mevsimde hangi sebzeleri tüketmeli? İşte, ay ay tüketilmesi gereken sebzeler.
#Hangi Mevsimde Hangi Sebze TüketilmeliÖzellikle evden çok sık çıkmamaya çalıştığımız bu dönemlerde yiyeceklerimizi bol bol alıp stokluyoruz. Ancak bazen doğru saklamadığımız için aldığımız yiyecekler küflenebiliyor. Bu durum peynirlerden meyvelere birçok yiyecek için geçerli. Küflenen yiyecekleri gördüğümüzde bazılarımız direkt kaldırıp atıyoruz, bazılarımız da küflenen kısımları temizleyip kalanını yiyebileceğimizi düşünüyoruz. Peki bunun hangisi doğru? Doğru cevap: Duruma göre değişir. İşte çok işinize yarayacak bir küflenme rehberi…
#KüflenmeSağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#Sebze