hekstra haberleri sayfasında hekstra hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4206 hekstra haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye’de deprem denildiğinde, insanlar tarafından en güvenli yer olarak akla ilk olarak Konya geliyor. Çünkü sınırlarımız içinde bulunan en aktif tektonik fayların gösterildiği deprem haritalarında, Konya fay hatlarından bir hayli uzak görünüyor. Ancak Konya depremi ardından, bu algının yeniden sorgulanmasına neden oldu. AFAD’ın verilerine göre, bugün saat 07.16’da Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 08.10’da ise 3,6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Yaşanan Konya depremleri ardından, bu bölgedeki fay hatlarını mercek altına aldık.
#DepremKarasinekler genelde yaz sıcakları başlayınca ortaya çıkarlar ama bu yıl mart ayının sonlarına doğru kendilerini göstermeye başladılar. Özellikle İstanbul’un farklı semtlerinde yaşayan kişilerden hep aynı şikayetleri duyuyoruz: "Birkaç saniyeliğine camı açsam hemen 4-5 tanesi içeriye hücum ediyor. Önceden bu mevsimde sinek olmazdı. Acaba bu yıl daha mı erken ortaya çıktılar?" diyen vatandaşlar bunun nedenini merak ediyor. Biz de Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Turan ile bu durumu konuştuk.
#Sinek23 Nisan günü İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Marmara Bölgesi'nde birçok ilde hissedildi, vatandaşlar arasında büyük paniğe neden oldu. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı ancak korkudan yüksekten atlama nedeniyle 236 kişi yaralandı. Yaşanan bu 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından pek çok insan yoğun kaygı ve korku duyguları ile mücadele ediyor.
#Depremİstanbul'da 23 Nisan'da yaşanan ve artçıları süren 6,2 büyüklüğündeki deprem büyük bir korkuya yol açtı. Depremde can kaybı yaşanmadı ancak İstanbul Valiliği yüksek binalardan atlayarak kaçmaya çalışan çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Deprem sırasında yapılması gerekenler bu nedenle önem taşıyor. Uzmanlar deprem anında sakin olmak gerektiğini, yüksekten atlayarak kaçmaya çalışmanın sarsıntıdan daha tehlikeli olabileceğini sık sık dile getirse de böyle vakalar yaşanmaya devam ediyor. Peki neden deprem anında bazıları panik yapıp kaçarken bazıları da donakalıyor? Deprem anında yapılması gerekenler neler? Uzmanlar anlattı...
#DepremYaz yaklaşıyor, çoğu insan kışın aldığı kiloları bir an önce vermek için kara kara düşünmeye başladı. Daily Mail’e konuşan Beslenme Uzmanı Kim Pearson, popüler zayıflama iğnelerinden daha ucuz ve hızlı sonuç veren eski usul diyeler hakkında bilgi verdi ve bu diyetleri nasıl güvenli bir şekilde uygulanacağını anlattı:
#Diyetİstanbul’un deprem gerçeği bir kez daha kendini hatırlattı. Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki sarsıntı, kentteki yapı güvenliğini yeniden tartışmaya açtı. Uzmanlar, olası daha büyük depremlere karşı hazırlıklı olmanın yolunun bina güçlendirme ve modern yapı teknolojilerinden geçtiğini vurguluyor. Karbon elyaf takviyeleri, sismik izolatörler ve amortisör sistemleri gibi çözümler öne çıkıyor. Peki, kentsel dönüşüm kadar güçlendirme de güvenli yaşam için etkili bir alternatif olabilir mi?
#Bina GüçlendirmeDün İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Marmara Bölgesi'nde birçok ilde hissedildi. Depremin şiddeti çok yüksek olduğu için vatandaşlar arasında büyük panik yaşandı. Deprem bölgesinde yaşıyor olmanın bilinciyle, depreme hazırlıklı olmamız, paniğe kapılmamamız hayati önem taşıyor ancak deprem esnasında çoğumuz hala doğru bildiğimiz yanlışları yapmaya devam ediyoruz. Peki deprem anında ne yapmalıyız? Deprem esnasında ve sonrasında hayatta kalmayı sağlayan daha önemli detaylar neler? Deprem çantası gerekli mi? Yüzlerce kişiyi enkaz altından kurtaran AKUT Kurucu Başkanı ve Acil Tıp Uzmanı, Doç. Dr. Mustafa Ferudun Çelikmen'den hem yaşadığı tecrübeleri hem de depremde hayat kurtaran en önemli detayları dinledik.
#Depremİstanbul'da hava durumu, artçı sarsıntıların devam ettiği kent genelinde yakından takip ediliyor. Depremin ardından İstanbul’da geceyi dışarıda geçiren vatandaşlar, soğuk ve sisli havada zorluklarla karşılaştı. Özellikle Silivri ve çevresinde etkili olan serinlik, çadırlarda kalanları olumsuz etkiledi. Peki, önümüzdeki üç gün boyunca İstanbul’da hava nasıl olacak? Yağmur bekleniyor mu? Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, Hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Hava DurumuAraştırmalara göre her üç kişiden biri gün boyu yeterince su içmiyor; üstelik çoğu, ne kadar su tüketmesi gerektiğini dahi bilmiyor. Susuzluk yalnızca cilt kuruluğu gibi herkesin bildiği etkilerle sınırlı değil. Yetersiz su tüketiminin vücutta yol açtığı sorunlar düşündüğünüzden çok daha fazla…
#SağlıkMarmara Denizi’nde dün öğle saatlerinde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem yetişkinler kadar çocukları da etkiledi. Anne babasının paniği ile korkanlar, ne olduğunu anlayamayanlar, sarsıntıyı hissedenler, eve girmek istemeyenler, ailesiyle arabada parkta uyuyanlar… Dün yaşananlar sonrası kafası karışan, korkan, endişelenen çocuklarımıza depremi nasıl anlatmalıyız?
#DepremDün İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, yapı güvenliği tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Sarsıntının ardından birçok kişi yaşadığı binanın depreme dayanıklılığını sorgulamaya başladı. Uzmanlara göre, bir binanın sağlam olup olmadığını anlamanın en doğru yolu, uzmanlarca yapılan dayanıklılık testlerinden geçiyor. Ancak kamuoyunda, kolonların daire içinde yer alıp almadığı, binanın bitişik nizamda inşa edilip edilmediği ya da duvarlardaki çatlaklar gibi gözle görülür unsurlar da sıkça tartışılıyor. Bu sorular ve endişeler ışığında, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarı’ndan Prof. Dr. Ercan Yüksel, daha önce hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamalarda konuya dair önemli bilgiler paylaşmıştı.
#İstanbul DepremiMenenjit, çocuklarda hızlı ilerleyebilen ve ölümcül olabilen ciddi bir enfeksiyondur. Özellikle bakteriyel menenjit , erken teşhis edilmezse kalıcı hasarlara ve hayati risklere yol açabilir. Aşı ve erken müdahale, hastalığın önlenmesinde kritik rol oynuyor.
#Çocuk Hastalıklarıİstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçılar sonrasında GSM operatörlerinde yaşanan kısa süreli kesintiler, vatandaşların sevdiklerine ulaşmasını zorlaştırırken, internet tabanlı uygulamalar ve erken uyarı sistemleri de yeniden gündeme geldi. “Acil durumda nasıl iletişim kurulur?” sorusu ise kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan biri oldu. Peki, deprem sonrasında neden iletişimde sorunlar yaşanıyor? Hangi uygulamalar telefonumuzda yer almalı? Tüm bu sorulara Prof. Dr. Ali Murat Kırık ile cevap aradık.
#Depremİstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin Silivri açıklarında olduğu öğrenildi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün 3,9 olduğu kaydedildi. Kandilli de depremin büyüklüğünü 4 olarak belirtti. İstanbul'da şiddetli bir deprem daha oldu, AFAD depremin büyüklüğünü 6,2 olarak duyurdu. 6,2'nin ardından çeşitli büyüklüklerde çok sayıda artçı sarsıntı da meydana geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da yaşanan depremleri Hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi...
#IstanbulGeçtiğimiz günlerde önce Muğla’da ardından İstanbul’da akran zorbalığı olayları yaşandı. Görüntüler insanın içini sızlatırken akıllarda tek bir soru vardı: Akran zorbalığının önüne nasıl geçeceğiz? Eğitimci ve yazar Müjdat Ataman ile Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Öğretim Görevlisi Merve Mercan hem bu soruyu yanıtladı hem de akran zorbalığının sebeplerini, sonuçlarını, okullarda ve aile içinde alınması gereken önlemleri anlattı.
#Akran ZorbalığıAntalya ve Datça sahillerinde son günlerde köpek balıkları, kıyıya oldukça yakın noktalarda görülmeye başlandı. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte bu tür görüntüler, tatilciler ve denize girenler arasında tedirginliği artırmış durumda. Peki, deniz canlılarının bu davranışları ne anlama geliyor? İklim değişikliği ve deniz suyu sıcaklıklarındaki artış bu canlıları kıyılara mı çekiyor? Kıyılarda artan bu görüntüler, deniz ekosistemindeki değişimlerin habercisi olabilir mi?
#Köpek BalığıGençlik ve cilt sağlığı sandığınızdan daha karmaşık bir denklem olabilir; çözüm ise beyninizde yatıyor. Dünyaca ünlü dermatolog Dr. Nicholas Perricone, yeni kitabında ‘güzellik molekülü’ olarak adlandırdığı asetilkolinin yaşlanma karşıtı etkilerini açıkladı.
#SağlıkTitanic filmini izleyen herkesin aklına kazınan sahnelerden biri geminin kaptanı Edward John Smith'in kaptan köşküne dolan sular nedeniyle boğularak can verdiği anlardı. Ne var ki 15 Nisan 1912 gecesi yaşananların filmdeki o sahnelerle hiç alakası yoktu. Peki neler olmuştu? Orada olanlar tüm gerçekleri anlattı...
#TitanicTürkiye’de deprem denildiğinde, insanlar tarafından en güvenli yer olarak akla ilk olarak Konya geliyor. Çünkü sınırlarımız içinde bulunan en aktif tektonik fayların gösterildiği deprem haritalarında, Konya fay hatlarından bir hayli uzak görünüyor. Ancak Konya depremi ardından, bu algının yeniden sorgulanmasına neden oldu. AFAD’ın verilerine göre, bugün saat 07.16’da Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 08.10’da ise 3,6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Yaşanan Konya depremleri ardından, bu bölgedeki fay hatlarını mercek altına aldık.
#DepremKarasinekler genelde yaz sıcakları başlayınca ortaya çıkarlar ama bu yıl mart ayının sonlarına doğru kendilerini göstermeye başladılar. Özellikle İstanbul’un farklı semtlerinde yaşayan kişilerden hep aynı şikayetleri duyuyoruz: "Birkaç saniyeliğine camı açsam hemen 4-5 tanesi içeriye hücum ediyor. Önceden bu mevsimde sinek olmazdı. Acaba bu yıl daha mı erken ortaya çıktılar?" diyen vatandaşlar bunun nedenini merak ediyor. Biz de Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Turan ile bu durumu konuştuk.
#Sinek23 Nisan günü İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Marmara Bölgesi'nde birçok ilde hissedildi, vatandaşlar arasında büyük paniğe neden oldu. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı ancak korkudan yüksekten atlama nedeniyle 236 kişi yaralandı. Yaşanan bu 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından pek çok insan yoğun kaygı ve korku duyguları ile mücadele ediyor.
#Depremİstanbul'da 23 Nisan'da yaşanan ve artçıları süren 6,2 büyüklüğündeki deprem büyük bir korkuya yol açtı. Depremde can kaybı yaşanmadı ancak İstanbul Valiliği yüksek binalardan atlayarak kaçmaya çalışan çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Deprem sırasında yapılması gerekenler bu nedenle önem taşıyor. Uzmanlar deprem anında sakin olmak gerektiğini, yüksekten atlayarak kaçmaya çalışmanın sarsıntıdan daha tehlikeli olabileceğini sık sık dile getirse de böyle vakalar yaşanmaya devam ediyor. Peki neden deprem anında bazıları panik yapıp kaçarken bazıları da donakalıyor? Deprem anında yapılması gerekenler neler? Uzmanlar anlattı...
#DepremYaz yaklaşıyor, çoğu insan kışın aldığı kiloları bir an önce vermek için kara kara düşünmeye başladı. Daily Mail’e konuşan Beslenme Uzmanı Kim Pearson, popüler zayıflama iğnelerinden daha ucuz ve hızlı sonuç veren eski usul diyeler hakkında bilgi verdi ve bu diyetleri nasıl güvenli bir şekilde uygulanacağını anlattı:
#Diyetİstanbul’un deprem gerçeği bir kez daha kendini hatırlattı. Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki sarsıntı, kentteki yapı güvenliğini yeniden tartışmaya açtı. Uzmanlar, olası daha büyük depremlere karşı hazırlıklı olmanın yolunun bina güçlendirme ve modern yapı teknolojilerinden geçtiğini vurguluyor. Karbon elyaf takviyeleri, sismik izolatörler ve amortisör sistemleri gibi çözümler öne çıkıyor. Peki, kentsel dönüşüm kadar güçlendirme de güvenli yaşam için etkili bir alternatif olabilir mi?
#Bina GüçlendirmeDün İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Marmara Bölgesi'nde birçok ilde hissedildi. Depremin şiddeti çok yüksek olduğu için vatandaşlar arasında büyük panik yaşandı. Deprem bölgesinde yaşıyor olmanın bilinciyle, depreme hazırlıklı olmamız, paniğe kapılmamamız hayati önem taşıyor ancak deprem esnasında çoğumuz hala doğru bildiğimiz yanlışları yapmaya devam ediyoruz. Peki deprem anında ne yapmalıyız? Deprem esnasında ve sonrasında hayatta kalmayı sağlayan daha önemli detaylar neler? Deprem çantası gerekli mi? Yüzlerce kişiyi enkaz altından kurtaran AKUT Kurucu Başkanı ve Acil Tıp Uzmanı, Doç. Dr. Mustafa Ferudun Çelikmen'den hem yaşadığı tecrübeleri hem de depremde hayat kurtaran en önemli detayları dinledik.
#Depremİstanbul'da hava durumu, artçı sarsıntıların devam ettiği kent genelinde yakından takip ediliyor. Depremin ardından İstanbul’da geceyi dışarıda geçiren vatandaşlar, soğuk ve sisli havada zorluklarla karşılaştı. Özellikle Silivri ve çevresinde etkili olan serinlik, çadırlarda kalanları olumsuz etkiledi. Peki, önümüzdeki üç gün boyunca İstanbul’da hava nasıl olacak? Yağmur bekleniyor mu? Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, Hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Hava DurumuAraştırmalara göre her üç kişiden biri gün boyu yeterince su içmiyor; üstelik çoğu, ne kadar su tüketmesi gerektiğini dahi bilmiyor. Susuzluk yalnızca cilt kuruluğu gibi herkesin bildiği etkilerle sınırlı değil. Yetersiz su tüketiminin vücutta yol açtığı sorunlar düşündüğünüzden çok daha fazla…
#SağlıkMarmara Denizi’nde dün öğle saatlerinde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem yetişkinler kadar çocukları da etkiledi. Anne babasının paniği ile korkanlar, ne olduğunu anlayamayanlar, sarsıntıyı hissedenler, eve girmek istemeyenler, ailesiyle arabada parkta uyuyanlar… Dün yaşananlar sonrası kafası karışan, korkan, endişelenen çocuklarımıza depremi nasıl anlatmalıyız?
#DepremDün İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, yapı güvenliği tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Sarsıntının ardından birçok kişi yaşadığı binanın depreme dayanıklılığını sorgulamaya başladı. Uzmanlara göre, bir binanın sağlam olup olmadığını anlamanın en doğru yolu, uzmanlarca yapılan dayanıklılık testlerinden geçiyor. Ancak kamuoyunda, kolonların daire içinde yer alıp almadığı, binanın bitişik nizamda inşa edilip edilmediği ya da duvarlardaki çatlaklar gibi gözle görülür unsurlar da sıkça tartışılıyor. Bu sorular ve endişeler ışığında, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarı’ndan Prof. Dr. Ercan Yüksel, daha önce hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamalarda konuya dair önemli bilgiler paylaşmıştı.
#İstanbul DepremiMenenjit, çocuklarda hızlı ilerleyebilen ve ölümcül olabilen ciddi bir enfeksiyondur. Özellikle bakteriyel menenjit , erken teşhis edilmezse kalıcı hasarlara ve hayati risklere yol açabilir. Aşı ve erken müdahale, hastalığın önlenmesinde kritik rol oynuyor.
#Çocuk Hastalıklarıİstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçılar sonrasında GSM operatörlerinde yaşanan kısa süreli kesintiler, vatandaşların sevdiklerine ulaşmasını zorlaştırırken, internet tabanlı uygulamalar ve erken uyarı sistemleri de yeniden gündeme geldi. “Acil durumda nasıl iletişim kurulur?” sorusu ise kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan biri oldu. Peki, deprem sonrasında neden iletişimde sorunlar yaşanıyor? Hangi uygulamalar telefonumuzda yer almalı? Tüm bu sorulara Prof. Dr. Ali Murat Kırık ile cevap aradık.
#Depremİstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin Silivri açıklarında olduğu öğrenildi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün 3,9 olduğu kaydedildi. Kandilli de depremin büyüklüğünü 4 olarak belirtti. İstanbul'da şiddetli bir deprem daha oldu, AFAD depremin büyüklüğünü 6,2 olarak duyurdu. 6,2'nin ardından çeşitli büyüklüklerde çok sayıda artçı sarsıntı da meydana geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da yaşanan depremleri Hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi...
#IstanbulGeçtiğimiz günlerde önce Muğla’da ardından İstanbul’da akran zorbalığı olayları yaşandı. Görüntüler insanın içini sızlatırken akıllarda tek bir soru vardı: Akran zorbalığının önüne nasıl geçeceğiz? Eğitimci ve yazar Müjdat Ataman ile Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Öğretim Görevlisi Merve Mercan hem bu soruyu yanıtladı hem de akran zorbalığının sebeplerini, sonuçlarını, okullarda ve aile içinde alınması gereken önlemleri anlattı.
#Akran ZorbalığıAntalya ve Datça sahillerinde son günlerde köpek balıkları, kıyıya oldukça yakın noktalarda görülmeye başlandı. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte bu tür görüntüler, tatilciler ve denize girenler arasında tedirginliği artırmış durumda. Peki, deniz canlılarının bu davranışları ne anlama geliyor? İklim değişikliği ve deniz suyu sıcaklıklarındaki artış bu canlıları kıyılara mı çekiyor? Kıyılarda artan bu görüntüler, deniz ekosistemindeki değişimlerin habercisi olabilir mi?
#Köpek BalığıGençlik ve cilt sağlığı sandığınızdan daha karmaşık bir denklem olabilir; çözüm ise beyninizde yatıyor. Dünyaca ünlü dermatolog Dr. Nicholas Perricone, yeni kitabında ‘güzellik molekülü’ olarak adlandırdığı asetilkolinin yaşlanma karşıtı etkilerini açıkladı.
#SağlıkTitanic filmini izleyen herkesin aklına kazınan sahnelerden biri geminin kaptanı Edward John Smith'in kaptan köşküne dolan sular nedeniyle boğularak can verdiği anlardı. Ne var ki 15 Nisan 1912 gecesi yaşananların filmdeki o sahnelerle hiç alakası yoktu. Peki neler olmuştu? Orada olanlar tüm gerçekleri anlattı...
#TitanicBir yıldan kısa bir süre içinde gizli kanserden ölen altı yaşındaki bir çocuğun perişan haldeki ebeveynleri, yaşadıkları acı deneyimi paylaşıyor ve ailelere belirtileri görmezden gelmemeleri için deyim yerindeyse yalvarıyor.
#RabdomyosarkomPlastik su şişeleri sağlık açısından ciddi riskler barındırıyor. Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, plastik şişelerin içerisinde kanserojen ve kimyasal maddelerin bulunduğunu belirtti, özellikle uzun süre güneş altında kalan ya da bekletilen şişelerde mikroorganizmaların üreyebileceğini vurguladı.
#Pet ŞişeKatolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis 88 yaşında hayatını kaybetti. Vatikan'dan yapılan açıklamada, Papa Francis'in Paskalya Bayramı'ndan bir gün sonra yaşamını yitirdiği bildirildi. Francis'in hayatını kaybetmesinin ardından papalık seçim süreçleri merak konusu oldu. Peki yeni papa nasıl seçilecek? İşte tüm merak edilenler...
#PapaSafra kesesi, sindirim sistemimizin önemli organlarının başında geliyor. Obezite, sık doğum yapma, hızlı kilo alıp verme ve genetik yatkınlık gibi faktörler safra kesesi taşı oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Prof. Dr. Cemalettin Aydın, safra kesesi taşlarının oluşumu ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#SağlıkÜç çocuk annesi Lina, kapısına dayanıp kendisini tehdit eden eski eşini polise ihbar etti. Yapılan değerlendirmede Lina'nın eski eşinden bir daha şiddet görme riskinin "orta" seviyede olduğu belirlendi ve kadının mahkemeye yaptığı uzaklaştırma emri başvurusu reddedildi. Ancak üç hafta sonra Lina hayatta değildi. Peki bu korkunç son önlenebilir miydi?
#İspanyaRenkli ambalajlar ve meyve aromalarının arkasındaki ölümcül tehlike gün yüzüne çıktı. ABD’de 16 yaşındaki Isabella, sadece 18 ay kullandığı elektronik sigara nedeniyle sepsis şokuna girdi. Doktorlara göre dakikalarla yarışıldı. Peki bu cihazlar gençleri nasıl etkisi altına alıyor, zararları neler?
#Sağlık