GeriTatlı Tarifleri Hurmalı turta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hurmalı turta tarifi

Hurmalı turta tarifi

Özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarınızı süsleyecek enfes bir tarif.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yumurta
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 fincan şeker
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
Macun için:
  • 500 gram hurma
  • Su

Hurmalı turta tarifi Nasıl yapılır?

Hurmalar sert ise, suda birkaç saat bekletin. Bıçakla boydan boya keserek, çekirdeklerini çıkarın. Tavaya yan yana dizip üstünü örtecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tahta bir spatulayla ezerek macun haline getirin.

Macuna ceviz içini ve tarçını ekleyip, karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyip, kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurun. Merdane ile açıp, yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kenarları keserek ince şeritler yapın. Hamurun üstü kürdanla yer yer delip, üzerine macunu yerleştirin.

İnce şeritleri baklava dilimi şeklinde üstüne koyun ve üzerine yağ sürün. Orta sıcaklıktaki fırında pişirin.