GeriBalık Tarifleri Fırında palamut köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında palamut köftesi tarifi

Fırında palamut köftesi tarifi

Palamut sonbaharın en sevilen ve en lezzetli balıklarından. Yağda ya da fırında yapılan palamuttan sıkıldıysanız sizin için çok farklı bir tarif hazırladık: Fırında palamut köftesi. Siz de bu köfteyi evinizde denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tarifimize geçiyoruz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram palamut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dilim tam buğday ekmeği
  • 10 gram dolmalık fıstık
  • 10 gram kuş üzümü
  • 6-7 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında palamut köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Palamutu iyice yıkadıktan sonra bir tencerede az suda haşlayın.

Haşlanan palamudun kılçıklarını ve derisini temizleyin.

Didilmiş palamutun içine ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, yumurta, kuş üzümü, karabiber ve tarçını ekleyin.

İyice yoğurarak köfte şeklini verin.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

40 dakika 200 derece fırında pişirin.

Bol salatayla servis edin. Afiyet olsun.