Fajita tarifi - Et Yemekleri
GeriEt Yemeği Tarifleri Fajita tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fajita tarifi

Fajita tarifi

Fajita (fahita diye okunuyor) Meksika mutfağının en tanınmış yemeklerinden biri. En basit ifadesiyle julyen doğranmış et ve sebzelerin kızgın yağda kavrularak pişirilmesi diye tarif edebileceğimiz fajita, son yıllarda Türkiye'de de çok popüler. Bu lezzeti evinizde de yapabilmeniz için çok basit bir tarif hazırladık. Çok beğeneceğinize eminiz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana şnitzel (tavuk eti de kullanabilirsiniz)
  • 4 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 sarı biber
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • Tuz
  • Karabiber

Fajita tarifi Nasıl yapılır?

Etleri uzunlamasına ince ince doğrayın. Soğanları soyup dört parçaya bölün. Biberleri de temizleyip ince ince doğrayın.

Tereyağını bir tavaya alın, etleri ve soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar kızarınca soya sosu ve karabiberi ekleyip servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.