GeriTatlı Tarifleri Elmalı irmik tatlısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elmalı irmik tatlısı

Elmalı irmik tatlısı
TÜLAY ETKİN adlı okurumuzun gönderdiği Elmalı irmik tatlısı tarifi

Sütlü tatlıları da meyveli tatlıları da sevenlere uygun bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet elma
  • 1 yemek kaşığı kahverengi toz şeker
  • 1 çay kaşığı silme tarçın
  • Süslemek için rende çikolata

Elmalı irmik tatlısı Nasıl yapılır?

Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alıp ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Tereyağı ve vanilyayı irmikli muhallebiye ekleyip yağ eriyene kadar karıştırın ve kenara alın.

Elmayı rendeleyip esmer şeker ve tarçınla birlikte şeker tamamen eriyene kadar ocakta kavurun. Silikon kalıbınızı ıslak bir peçeteyle hafifçe silin. İrmikli karışımın yarısını kalıba dökün ve yerleştirin, üzerine kavurduğunuz elma rendesini koyun ve yerleştirin. Kalan irmikli karışımı da onun üzerine döküp kaşıkla düzeltin. Kalıbın her yerine eşit dağılması için kalıbı hafifçe tezgaha vurun.

Oda sıcaklığına gelene kadar bekledikten sonra 3 saat kadar buzdolabında bekletin. Kalıbı ters çevirip çıkardıktan sonra çikolata rendesiyle süsleyebilirsiniz. Arasına elma yerine portakal dilimleri, ayrıca ufalanmış kakaolu bisküvi de koyabilirsiniz.