GeriTatlı Tarifleri Dudove tatlısı (Boşnak şekerparesi) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dudove tatlısı (Boşnak şekerparesi) tarifi

Dudove tatlısı (Boşnak şekerparesi) tarifi

Dudove tatlısı şerbetli tatlı severlerin karşı koyamayacağı bir lezzet. Özellikle şekerpare sevenler dudove tatlısına hayran kalacak. Peki dudove tatlısı nasıl yapılır? Dudove tatlısı yaparken gereken malzemeler nelerdir? Herkesin zevkle yiyeceği dudove tatlısının çok kolay olan yapımı bütün ince noktaları ile burada…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un 

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Dudove tatlısı (Boşnak şekerparesi) tarifi Nasıl yapılır?

Dudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın.

Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın.

Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın.

Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin.

Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun.

Fırınınızı 180 derecede ısıtın.

Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin.

İyice kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin.

1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.